4 sfaturi pentru un drum linistit cu bebelusul in masina

img
Home / Stiri si noutati auto / 4 sfaturi pentru un drum linistit cu bebelusul in masina

Sosirea pe lume a bebelusului a schimbat semnificativ modul in care faceai multe dintre activitatile obisnuite de zi cu zi. Mersul cu masina impreuna cu bebelusul poate fi un eveniment destul de stresat, in special daca este vorba despre un drum mai lung. Citeste in continuare si afla ce poti face pentru a avea un drum cat mai confortabil, placut si in siguranta impreuna cu cel mai nou membru al familiei.

Alege un scaun sigur si instaleaza-l corect!

Indiferent cat de lung va fi drumul pe care ti-ai propus sa il faci cu cel mic, siguranta este prima grija de pe lista. Nu transporta bebelusul altfel decat in scaunul special creat pentru el. Citeste cu atentie instructiunile producatorului si respecta-le cu rigurozitate. Scaunul trebuie sa fie orientat catre spatele masinii, iar unghiul la care este inclinat trebuie sa poata preveni alunecarea capului bebelusului in fata spre piept. Ajusteaza toate centurile si verifica fiecare inchidere in parte.

Calatoreste in spate langa bebelus!

Calatoritul cu masina va fi o experienta noua pentru cel mic si este important sa fii cat mai aproape de el, chiar si in cadrul calatoriilor ulterioare. Calatoreste pe bancheta din spate langa bebelusul tau pentru a-i putea raspunde prompt tuturor nevoilor. Acest lucru iti va permite sa il urmaresti indeaproape pentru a te asigura ca este confortabil sau chiar te poti juca cu el pentru a-i face calatoria mai placuta. Atunci cand doarme poti profita de timp sa citesti o carte sau chiar sa afli mai multe despre subiecte de interes in legatura cu primele luni de viata (de exemplu ingrijirea nasului si a urechilor bebelusului).

Pune la indemana lucrurile esentiale!

Este posibil ca in timpul calatoriei sa ai nevoie de diferite obiecte de igiena pentru cel mic, de la scutece pana la crema sau produse de igienizare a mainilor. Fa-ti calatoria mai confortabila si pune toate produsele esentiale laolalta intr-o gentuta de voiaj. Pe langa obiectele de igiena pentru cel mic, poti adauga si lapte praf gata preparat sau lapte matern, depozitat corespunzator intr-o geanta frigorifica.

Faceti pauze regulate!

Pauzele regulate le sunt de folos atat adultilor din masina, cat si bebelusului. Daca va asteapta un drum lung, propuneti-va sa faceti o pauza la 2-3 ore in timpul zilei sau la 4-6 ore in timpul nopii pentru a lua un pic de aer si a va dezmorti. Foloseste pauzele pentru a-l alapta pe cel mic si nu incerca sa faci acest lucru in timp ce masina se afla in miscare.

In concluzie, calatoria in masina cu cel mic se poate dovedi o adevarata provocare, insa in timp intreg procesul va deveni din ce in ce mai usor. Acorda atentie sporita tuturor masurilor de siguranta, fa oricate pauze este nevoie si incearca sa ramai calma chiar si atunci cand lucrurile nu merg asa cum ai planuit.

Surse informative

Dina DiMaggio. “Is It Safe for My Baby to Travel in a Car Seat a Few Hours at a Time?” HealthyChildren.org, 31 Aug. 2021, www.healthychildren.org/English/tips-tools/ask-the-pediatrician/Pages/Is-it-safe-for-my-baby-to-travel-in-a-car-seat-a-few-hours-at-a-time.aspx.

“Car Travel with Babies.” Pregnancy Birth and Baby, Apr. 2021, www.pregnancybirthbaby.org.au/car-travel-with-babies.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *