Kia EV6, Renault Mégane, Tesla Model Y: care este cel mai bun model electric pentru a iesi la drum?

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Kia EV6, Renault Mégane, Tesla Model Y: care este cel mai bun model electric pentru a iesi la drum?

Ne putem imagina acum calatorii lungi cu ajutorul modelelor de masini electrice? Aceasta este intrebarea la care multa lume doreste sa afle un raspuns.

Pentru ca Parlamentul European a decis asta, industria auto va trebui sa devina 100% electrica. De la 1 ianuarie 2035, producatorii si soferii, toti vor fi gazduiti in aceeasi ambarcatiune (bine, aproape): vanzarea de masini noi cu motor termic va fi pur si simplu interzisa pe Vechiul Continent. Drumul va fi atat lung, cat si scurt in acelasi timp si, cel mai probabil, va fi presarat cu capcane.

Kia EV6: cel mai potrivit model pentru calatorii lungi

Incoronat cu faimosul titlu de Masina Anului 2022, frumosul EV6 nu putea rata aceasta calatorie. Oportunitatea ideala de a redescoperi motivele pentru care aceasta Kia este prima coreeana care a castigat cel mai ravnit premiu din lumea auto europeana. Primul argument- EV6 impresioneaza ca stil, cu o silueta masiva, dar atipica. Nu chiar un SUV, dar deja prea inalta pentru a fi un sedan, masina este neclasificabila.
EV6 este disponibil momentan doar cu o baterie de 77,4 kWh, care poate rezista la puteri mari de incarcare (pana la 239 kW), datorita tensiunii de doua ori mai mari decat a concurentei. EV6 face parte din micul club de 800V, unde gasim desigur masinile Ioniq 5, dar si Porsche Taycan. Un adevarat argument pentru cei care cauta calatorii lungi, mai ales ca gama sa este destul de convingatoare.

Un alt punct pozitiv este conducerea care este atat usoara, cat si distractiva. Franare regenerativa reglabila de la paleta de pe volan si posibilitatea de a incetini pana la o oprire completa intr-o „o singura pedala”, fara a atinge frana, performanta in mare masura suficienta si comportament de drum linistitor in ciuda agilitatii penalizate de o greutate foarte mare, EV6 bifeaza toate nevoile.

Renault Mégane E-Tech 100% electric: cel mai „accesibil” model

Compacta franceza se remarca prin placerea de a conduce pe care o ofera. Te obisnuiesti rapid cu directia sa incisiva, care controleaza o punte fata suficient de puternica pentru a face fata celor 220 CP si 300 Nm de cuplu disponibili imediat – de la 80 la 120 km/h in 4 s. Acest lucru accentueaza senzatia de agilitate care emana, in timp ce ii face pe cei care o conduc sa uite de cele mai multe ori greutatea sa (1.705 kg masurat). Cele trei moduri de regenerare sporesc usurinta, ceea ce inseamna ca, anticipand, rar ai nevoie de franele clasice, care dau o senzatie destul de linistitoare.

Tesla Model Y: cea mai buna retea de incarcare

Luati cea mai bine vanduta masina electrica din lume, altfel cunoscuta sub numele de Model 3 si transformati-o intr-un SUV. Primiti Modelul Y…

La fel ca Modelul 3, acest Y combina un motor cu inductie in fata si altul cu magneti permanenti in spate, duo-ul permitandu-ti sa te bucuri de o putere de aproximativ 476 CP.

Masina poate sa parcurga peste 300 de km pe autostrada. O extensie excelenta de pus pe seama unui consum rezonabil de kWh si a unei baterii de aproximativ 77 kWh de capacitate, adica la fel de mult ca a lui Kia EV6.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *