Informatii despre noul Mercedes Benz EQB – un SUV electric compact care debuteaza in 2021

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Informatii despre noul Mercedes Benz EQB – un SUV electric compact care debuteaza in 2021

In urma cu doi ani, in spatiul web s-au strecurat o serie de informatii conform carora planurile de electrificare Mercedes-Benz in cadrul noului sub-brand EQ –primul model din gama noua de electrice dezvoltate de la zero urma sa fie recentul Mercedes-Benz EQC deoarece germanii urmau sa lanseze mai tarziu un hatchback electric compact, o nava amiral de dimensiunile lui S-Class si o varianta E-Class. Tot de atunci se anticipeaza si lansarea unui SUV mult mai compact decat EQC, varianta ce urmeaza sa fie denumita EQB, insa nici pana in prezent acesta nu a fost prefatat de vreun concept.

Primele informatii despre viitorul EQB au fost date publicitatii de catre publicatia Autoexpress, facandu-se referire la surse proprii din interiorul companiei. Astfel, noul Mercedes-Benz EQB urmeaza sa fie prezentat nu mai tarziu de 2021. Avand la baza o platforma tehnica MFA2, pe care sunt construite cele ma noi modele compacte din gama constructorului german din Stuttgart, viitorul EQB urmeaza sa aiba un aspect exterior in mare parte inspirat  de la noul Mercedes Benz GLB care a fost prezentat cu cateva zile in urma in SUA. La bordul masinii se va oferi un nivel similar de practicism, impreuna cu capacitati mult mai bune de offroad, bateria urmand sa dispuna de o capacitate suficienta pentru asigurarea unei autonomii de aproximativ 480 de kilometri.

Conform planurilor de electrificare Mercedes-Benz, în următorii 2-3 ani constructorul va avea în gamă nu mai puțin de 10 modele 100% electrice, printre care nu doar modele cu indicile „EQ”, dar și versiuni electrice pentru gama existentă de modele echipate cu motoare tradiționale cu combustie interă și modele cu celule de combustibil.

Mercedes-Benz isi doreste ca pana la sfarsitul anului 2022, gama de electrice detinuta de companie sa ajunga la minim zece modele. Gheata a fost sparta de SUV-ul EQC, model cu care majoritatea din noi am facut cunostinta in cadrul testului international de la Oslo.  SUV-ul electric de clasa compacta urmeaza sa fie lansat in 2021 si urmeaza sa preia o mare parte dintre elementele de design pe care le-am vazut in urma cu cateva saptamani in momentul prezentarii lui GLB.

Viitorul Mercedes-Benz EQB va miza pe platforma MFA2, aceeasi arhitectura fiind deja folosita de aproape toata gama de compacte a producatorului din Stuttgart. In acest moment, nu exista informatii cu privire la motorizarea pregatita de Mercedes.

Conform unor voci apropiate companiei, viitorul EQB va primi o baterie suficient de generoasa incat autonomia sa ajunga la peste 480 de kilometri.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *