Cea mai asteptata masina a anului a fost lansata si in Romania

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Cea mai asteptata masina a anului a fost lansata si in Romania

Noul Volkswagen Passat a fost lansat si in Romania. Pretul masinii porneste de la 27.599 de euro si utilizatorii au posibilitatea de a alege intre trei motoare. Insa, pentru inceput, clientii vor avea de ales intre doar doua versiuni de echipare si trei variante de motorizare.

Mai bine de patru luni au trecut de la prima aparitia a noului Volkswagen Passat in fata publicului larg, aparitie ce a avut loc in cadrul cunoscutului Geneva International Motor Show si noul Passat a fost lansat si pe piata din Romania. Conform informatiilor oficiale preturile incep de la 27.599 de euro pentru versiunea de baza cu un motor diesel de 1.6 litri si 120 CP.

Cel mai ieftin model din gama se mai poate lauda cu faptul ca este echipat cu o cutie automata de tip DCT, cu jante de aliaj usor cu un diametru de 16 inchi, blocuri optice cu tehnologie LED si instalatie de aer conditionat.

Varianta standard a noului Volkswagen Passat va beneficia de un pilot automat adaptiv, de franare automata de urgenta su de asistent pentru schimbarea benzii de mers. Mai sunt oferite, fara costuri suplimentare, senzorii de parcare fata/spate, sistemul audio cu 8 difuzoare si bancheta cu spatar rabatabil asimetric.

In privinta gamei de motorizari, acest nou Volksvagen Passat se mai poate comanda alaturi de un diesel 2.0 litri, cu o turbina sau doua capabil sa dezvolte 190 sau 240 CP. Unica optiune pe benzina consta pentru moment intr-o unitate ce beneficiaza de aceeasi capacitate cilindrica, de doi litri, disponibila la randul sau in doua versiuni diferite de performanta. Cu alte cuvinte, doritorii vor avea de ales intre un model dotat cu 190 CP si unul cu 240 CP.

Pentru cei care prefera break-ul, bifarea caroseriei in cinci portiere face ca pretul de pornire sa creasca cu peste 1000 de euro.

Versiunea facelift a noului Volkswagen Passat dispune de pachetul de sisteme de asistenta activa IQ Drive. Cu ajutorul acestor sisteme, noul Passat va fi capabil sa conduca partial autonom de la 0 la 210 km/h. In plus, ca masina sa poata suporta acest sistem, beneficiaza de un volan capacitiv, care detecteaza prezenta mainilor soferului pe suprafata acestuia.

Sistemele de siguranta au fost ameliorate, iar noile blocuri optice IQ Light cu tehnologie LED matrix, oferite pana acum doar pe modelul Touareg, sunt disponibile pe lista de dotari optionale.

Noul Volkswagen Passat se diferentiaza fata de modelul din 2015 prin mici revizuiri de ordin estetic la barele de protectie, dar si la blocurile optice.

La interior, versiunea facelift ofera un instrumentar digital de bord imbunatatit, cu afisaje mult mai clare si trei versiuni pentru unitatea media centrala: Composition Media (display de 6,5 inchi), Discover Media (8 inchi) si Discover Pro (9,2 inchi).

Clientii care opteaza pentru sistemul audio Dynaudio vor beneficia de o putere maxima de 700 W transmisa prin intermediul celor 12 incinte acustice.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *