Bugatti La Voiture Noire, cea mai scumpa masina noua din lume

img
Home / Masini noi 2018 pe piata auto / Bugatti La Voiture Noire, cea mai scumpa masina noua din lume
/
387 Views

Bugatti La Voiture Noire a fost prezentata in premiera in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Inainte de premiera, compania a oferit o “degustare”, istoria modelului Type 57SC Atlantic, realizat in patru exemplare, una din ele fiind rezervata lui Jean Bugatti, fiul fondatorului marcii si un designer extrem de talentat.

Coupe-ul vopsit intr-o culoare neagra s-a facut cunoscut sub denumirea de La Voiture Noire care in limba franceza inseamna masina neagra, Bugatti a preluat aceasta denumire si a botezat astfel noul sau one-off inspirat de la Chiron.

Conform informatiilor oficiale, masina exclusivista beneficiaza deja de un proprietar, un mare fan al modelului original, Type 57SC Atlantic. Noua masina are un design inspirat, cu un corp total nou, executata in totalitate din fibra de carbon de culoare neagra.

Farurile si stopurile sunt si ele noi, pe baza de LED-uri. Barele de protectie, reproiectate, includ prize de aer enorme, gazele de esapament ies prin sase terminatii.

Inca nu avem o imagine oficiala cu interiorul masinii, ceea ce inseamna ca probabil se mai lucreaza la acesta si nu putem decat sa presupunem ca va arata mult mai bine decat la Chiron (daca se poate mai bine deoarece si Chiron arata pur sisimplu bestial), va fi mult mai bogat in dotari si materiale decat un Chiron obisnuit.

Cred ca doar sub capota nu s-a intervenit in cazul lui Bugatti La Voiture Noire. S-a pastrat acelasi W16 de 8.0 litri, capabil sa produca 1500 de CP si 1600 Nm de cuplu. Inca nu s-a anuntat nimic cu privire la schimbarea caracteristicilor.

Pretul masinii va fi de 11 milioane de euro. Astfel, Bugatti se poate lauda cu faptul ca a realizat cea mai scumpa masina noua din lume. Zvonurile sustin ca, dupa inmatricularea masinii, pretul total al acestui autoturism aniversar se va ridica undeva la 16,7 milioane de euro.

Pe langa noul model La Voiture Noire, Bugatti a aratat in premiera publica, tot in cadrul Salonului Auto de la Geneva, si modelul de editie speciala limitata Chiron Sport „110 ans Bugatti”. Despre acesta, produs in doar 20 de exemplare, ni se spune ca toate au fost vandute deja, pana la inceperea Salonului Auto de la Geneva, la un pret net de 3.000.000 de euro fiecare! Designul masinii a fost inspirat, dupa cum recunosc si cei de la Bugatti, de legendarul Type 57 SC Atlantic. Suprafata caroseriei a fost conceputa astfel incat sa para ca a fost construita dintr-o singura piesa, cu o fluenta a curbelor superba, netulburata de niciun element. „Cu modelul La Voiture Noire, vrem sa aducem un omagiu mostenirii noastre si aducem viteza, tehnologia, luxul si estetica inspre o noua era”, a declarat presedintele Stephan Winkelmann.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *