Masinile pe care le vom conduce in viitor

img
Home / Stiri si noutati auto / Masinile pe care le vom conduce in viitor

Marea majoritate a oamenilor considera masinile o necesitate si nu un lux cum erau vazute cu ani in urma. Autoturismele ofera confort, comoditate si ajuta la simplificarea treburilor de zi cu zi.In urma cu cativa ani o masina care se conduce singura era ceva imposibil de realizat, insa de curand acest concept s-a transformat in realitate.
Inginerii de la Volvo au reusit in 10 ani sa transforme ceea ce parea doar un vis in realitate. Acestia se numara printre primii care au construit un autoturism care se conduce singur. Acest lucru a adus si un plus de confort pentru proprietarul unui astfel de masina. Soferul se poate relaxa in timp ce autoturismul isi foloseste inteligenta artificiala pentru a ajunge la destinatia impusa de catre proprietar. Tehnologie de ultima generatie incearca sa reduca numarul de accidente datorate erorilor umane, dar si sa scada semnificativ consumul de combustibil si traficul rutier.
Combustibilii alternativi sunt considerati a fi o reala optiune pentru a alimenta masinile pe care le vom conduce in viitor. Printre combustibilii alternativi se numara: gazul natural comprimat, gazul petrolier lichefiat cunoscut si sub numele de GPL, energia electrica sub forma de baterii reincarcabile, alcoolurile, lichide din carbuni si bio-combustibili. Expertii in domeniul tehnologiei sustin ca hidrogenul va putea fi folosit ca si combustibil foarte curand.
In ultimii ani masinile electrice incep sa fie intalnite din ce in ce mai des in trafic, care desi nu sunt la fel de populare ca si masinile pe benzina sau pe motorina, se pot dovedi a fi cu mult mai eficiente. Aceste masini nu necesita combustibil pentru a functiona. Conducerea lor ajuta la conservarea mediului si in plus sunt o varianta economica din punct de vedere al cheltuielilor pe care conducatorul nu le mai face odata cu eliminarea combustibilului si pe care in mod normal trebuia sa il cumpere periodic in cazul masinilor care functioneaza cu benzina sau cu motorina.
Odata ce oamenii vor constientiza avantajele materiale achizitionarii unui vehicul electric fata de cele cu combustibil, tot mai multi il vor alege pe primul in detrimentul celui de-al doilea.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *