Topul autoturismelor cu cel mai mic consum de pe glob

img
Home / Stiri si noutati auto / Topul autoturismelor cu cel mai mic consum de pe glob
/
601 Views

Din cauza cresterii pretului combustibilului in mod continuu tot mai multi oameni aleg sa renunte la masinile 4×4 care le confera un plus de confort si siguranta in favoarea masinilor mici, compacte care au un consum de combustibil mult mai mic. Avand in vedere cresterea preturilor carburantilor aceste masini cu un consum mic sunt din ce in ce mai cautate peste tot pe glob.
Momentan piata automobilistica a masinilor care au un consum de carburanti redus nu este foarte vasta.
Pe primul loc in acest top este Toyota Prius. Aceasta tehnologie hibrida are un consum mediu de 4,7 litri/100km, ceea ce o face sa fie prima alegere pentru oricine vrea sa economiseasca substantial pe termen lung. Motivul pentru care modelul Toyota Prius are un consum de combustibil atat de scazut este inlocuirea motorului traditional cu o combinatie intre un motor pe benzina si unul electric. Un alt plus deosebit de important al acestui autoturism este fiabilitatea. De altfel modelul fiin considerat unul dintre cele mai fiabile masini de pe glob.
Pe locul secund in topul autoturismelor cu cel mai mic consum de pe glob se afla Honda Civic Hybrid. Nu exista diferente considerabile intre varianta celor de la Toyota si acest model, insa la capitolul marketing cei de la Honda nu au fost la fel de inspirati si au avut de pierdut. Honda Civic Hybrid are un consum de 5,2 litri/100km. Consumul acestui automobil evidentiaza o mica diferenta intre cei doi competitori principali. In ceea ce priveste fiabilitatea si calitatea, Honda Civic Hybrid ca si rivala de la Toyota se bucura de recenzii foarte buna.
Locul trei al acestui top este ocupat de o masina care foloseste atat un motor pe benzina cat si un motor pe curent si anume modelul Fisker Karma. Datorita progreselor facute in tehnologie, dar si cererilor de pe piata automobilistica populatia din Europa si nu numai se va bucura mult mai usor de acces la modelele hibride.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *