Volkswagen lanseaza cel mai mic crossover din gama, T-Cross

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Volkswagen lanseaza cel mai mic crossover din gama, T-Cross

Zilele acestea, Volkswagen a decis sa lanseze simultan in Amsterdam, Sao Paolo si Shangai cel mai mic crossover produs vreodata in gama sa, T-Cross.

VW tocmai a lansat cel mai mic crossover din gama sa, T-Cross, un crossover ce a fost lansat simultan in Amsterdam, Shanghai si Sao Paolo. T-Cross se vrea a fi un crossover global care utilizeaza aceeasi platforma ca si Polo ceea ce inseamna ca nu ofera nici macar optional tractiunea integrala.

T-Cross beneficiaza de un design exterior inspirat din celelalte SUV-uri, o combinatie dintre acestea. Cu alte cuvinte, arata ca un Touareg din fata, dar un Touareg mai mic asta datorita farurilor si grilei similare. Lateral, T-Cross seamana foarte tare cu un Tiguan iar spatele reprezinta probabil cea mai originala parte a acestui model nou.

Forma stopurilor reprezinta in schimb o noutate a celor de la VW, acestea fiind conectate prin intermediul unei benzi luminoase care face ca T-Cross sa arate mult mai lat decat este in realitate.

Compartimentul special creat pentru bagaje este dotat cu o capacitate care variaza intre 385-455 litri, in functie de preferintele doritorilor, cu toate scaunele asezate in pozitie normala. Daca spatiul nu este suficient se poate plia complet spatarul spate sau partial, asta pentru o extindere a volumului incarcaturii la 1281 de litri.

In ceea ce priveste designul interior nu sunt prea mari surprize, tabloul de bord nu face decat sa ii tradeze originile VW Polo. In schimb, T-Cross se poate mandri cu un volan complet nou. In plus, T-Cross ofera si cele mai recente sisteme de infotainment de la VW, o incarcare wireless pentru telefoanele inteligente si  aproximativ 4 porturi USB.

Daca este sa ne referim la gama de motoare, putem spune ca aceasta debuteaza cu numai putin de patru unitati turbo – trei pe benzina si un motor diesel. Exista in prezent doua unitati TSI dotate cu trei cilindri de 1,0 litri si 94 CP, respectiv 113 CP.

In ceea ce priveste echipamentele standard, VW a dotat acest nou model cu numeroase sisteme de asistenta a soferului. In echiparea de baza, T-Cross dispune de sistem de asistare frontala cu monitorizare a pietonilor, un sistem de franare automat,  de mentinere automata a benzii de rulare cu asistent de trafic pentru masinile care circula in spate, de asistenta la plecarea din rampa, de monitorizarea starii de oboseala a soferului, precum si de sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte. Interiorul noului model este dotat cu o unitate media cu un ecran de 8 inchi. Aceasta poate fi configurata impreuna cu un sistem audio Beats de calitate superioara.

VW T-Cross urmeaza sa fie produs in America de Sud, Spania si China in cursul acestui an iar vanarile vor incepe in 2019. In plus, oficialii au declarat faptul ca in 2020 urmeaza sa prezinte primul SUV electric care va purta denumirea de VW ID. Crozz.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *