Volkswagen Taos 2022- iata micul SUV care va inlocui masina Golf

img
Home / Stiri si noutati auto / Volkswagen Taos 2022- iata micul SUV care va inlocui masina Golf

Volkswagen se pare ca pregateste o noua masina pentru viitor, care se va adauga gamei sale. Este vorba despre Taos, o mica masina utilitara, cu un gabarit mai mic decat Tiguan. Constructorul german Volkswagen, care foarte multa vreme a fost reticent la ideea de a oferi un SUV mai compact decat Tiguan, este increzator ca noua masina, dezvaluita recent, va sti cum sa se impuna si ca va cuceri iubitorii acestei marci.

« Taos vine sa completeze o gama intr-un moment perfect, a afirmat presedintele si seful Volkswagen Canada. Aceasta masina ofera tot stilul, tehnologia si placerea condusului care au facut din marca Volskwagen o marca foarte populara si una abordabila. Masina Taos va fi fabricata in Puebla, Mexic, in aceeasi uzina deci ca si Jetta si Tiguan. Si este o masina destul de asemanatoare cu Tarek, vanduta in America de Sud si numele de Taos face referire la un oras din New Mexico.

O masina mica, dar nu subcompacta. In raport cu Tiguan, care este o masina SUV compacta si cea mai voluminoasa de pe piata, Taos masoara cu 236 mm mai putin in ceea ce priveste lungimea. Latimea si inaltimea sa sunt de 1841 si de respectiv 1636 de mm. Astfel ca se poate compara in mod direct cu unele masini precum Mitsubishi Eclipse Cross, Subaru Crosstrek sau Jeep Compass. In ceea ce priveste volumul sau interior, putem vorbi despre 2817 litri pentru pasageri si 795 de litri pentru portbagaj. In ceea ce priveste designul sau, putem recunoaste liniile clasice de la SUV-urile create de catre Volkswagen. Dar cu cateva elemente distinctive, cum ar fi farurile cu LED sau banda luminoasa de pe calandru.

Numele vehiculului este pus pe aripa din fata, dar si pe haion. Opt culori se pot alege, dar si roti de 17, 18 si 19 inchi. Habitaclul sau nu este revolutionar si bineinteles ca este mai conventional ca si cel de la masina ID.4. Este foarte frumos insa la prima vedere. Ecranul central de 6,5 inchi are un afisaj digital de 8 inchi. Noul motor si siguranta sunt foarte bine gandite. Noua masina Volskwagen Taos 2022 se bazeaza pe platforma MQB, care se foloseste la toate masinile de catre constructorul german. Dar se remarca cu un nou motor cu turbocompresie de 1, 5 litri, derivat de la cel de 1,4 litri de la Jetta.

Dezvoltand 158 de cai, acest motor afiseaza un nivel de compresie ridicat pentru un model turbo. Foloseste de asemenea o versiune modificata a ciclului Miller, dar si mai multe tehnologii pentru a face economii de benzina. O cutie automata de 8 rapoarte controleaza puterea modelelor pe tractiune, in timp ce o cutie cu dublu ambreiaj DSG cu 7 rapoarte face la fel pentru modelele cu tractiune integrala 4Motion. Acest sistem va fi optional cu Taos Trendline si Comfortline, dar de serie cu versiunea Highline. Masina propune si o serie de dispozitive pentru siguranta si asistenta la condus. Aici intra si alerta de coliziune cu franare de urgenta.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *