Toyota- care sunt noutatile pentru anul 2021?

img
Home / Stiri si noutati auto / Toyota- care sunt noutatile pentru anul 2021?

Dupa un an 2020 marcat de catre reinnoirea citadinei sale vedeta, Yaris, Toyota isi va extinde in anul 2021 gama sa, cu noi modele. Si in mod evident, motorizarile hibride vor fi omniprezente. Pariul cu motorizarea hibrida, Toyota l-a castigat de ceva vreme deja. Dar, in fata noilor modele cu propulsie, Toyota nu vrea sa se lase mai prejos. De fapt, anul 2021 va fi marcat de catre lansarea masinii sale cu hidrogen Mirai, intr-o noua varianta, un model inedit, 100% electric, dar si de catre modelele noi de hibride printre care si mica SUV Yaris Cross.

Toyota Yaris Cross. A intarziat putin? Poate… Toyota pare sa fi ajuns mai tarziu in cursa pentru masinile SUV mai mici, asta pentru a uita de prima generatie de Rav 4 si de Urban Cruiser din 2009. Aceasta masina mizeaza pe o motorizare hibrida cu aceeasi motorizare ca si sora sa mai mica, de 116 ch. Si un lucru mai rar pentru categoria sa- va fi disponibila si in versiunea cu patru roti motrice cu adaugarea unui motor electric.

Toyota Mirai. Masina pe hidrogen o tenteaza de foarte multa vreme pe marca Toyota. Sta drept dovada masina Mirai, lansata in 2015 si produsa in 10 000 de exemplare. Toyota lanseaza deci a doua generatie a acestui model.

Toyota Camry. Este un model best-seller al acestei marci. Un succes-story care a inceput in …1982. Camry a fost relansata pe piata in 2017-2018 si va fi restilizata in curand. Principala sa modificare o regasim la bord, unde regasim un nou ecran mai mare de 9 inchi, care este plasat mai sus. La exterior, putem aminti calandrul regandit si redesenat.

Toyota Highlander. Toyota Highlander este un luxos SUV de 4,95 metri care este deja vandut si foarte popular in America de Nord si care are o versiune ameliorata de 244 ch. Ramane de vazut daca tariful sau ridicat si bonus-malusul ecologic vor fi sau nu un impediment.

Toyota Aygo. Toyota va reinnoi citadina sa in acest an. Dar de data aceasta, solo. Se pare ca grupul PSA francez, partenerul japonezilor pentru fabricarea masinilor Peugeot 108 si Citroen C1 a anuntat ca nu vrea sa o reinnoiasca.

Un SUV electric. Daca Toyota era precursoarea masinii hribride, propulsia 100% electrica nu era pana acum o prioritate pentru aceasta. Lucrurile se pare insa ca se vor schimba cu lansarea unei masini SUV, construita pe o noua platforma.

Toyota Abalon. O noua versiune va fi adaugata familiei, Limited AWD. Este echipata cu un model de 4 cilindri, de 2, 5 litri si de 205 de cai. Cu varianta XSE, un volan incalzit este adaugat si el masinii.

Toyota Corolla. O noua versiune se va alatura gamei, numita Apex. Va propune roti de 18 inchi, negre, din aluminiu, o toba de esapament cu reglaje mai sportive si bare stabilizatoare in fata si in spate. Corolla Hatchback. Aceasta versiune va pune si ea accentul pe rotile negre, dar si pe o noua culoare, adica pe un rosu supersonic.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *