Spectre-primul model 100% electric de la Rolls-Royce pentru 2023!

img
Home / Stiri si noutati auto / Spectre-primul model 100% electric de la Rolls-Royce pentru 2023!

Dupa lungi negocieri, Uniunea Europeana si-a dat verdictul oficial: anul 2035 va aduce sfarsitul masinilor pe diesel sau pe benzina. Este o „decizie istorica a Uniunii Europene pentru clima”, a declarat Pascal Canfin, presedintele Comisiei de Mediu a Parlamentului European.

Pentru a reduce semnificativ emisiile de CO2 pentru masini, producatorii isi electrifica treptat cataloagele, cum ar fi Renault, Hyundai sau Kia.

Pentru a continua acest impuls, brandul de lux Rolls-Royce dezvaluie primul sau model de masina 100% electrica: Spectre. Ce ne rezerva aceasta viitoare masina electrica in lunile care urmeaza, chiar si in anii urmatori si care sunt planurile Rolls-Royce? Sa aflam impreuna.

The Spectre: autonomie semnificativa in ciuda greutatii

In ceea ce priveste autonomia, aceasta este destul de mare in comparatie cu greutatea sa de peste trei tone, cu 520 km conform ciclului de certificare WLP si un consum mediu de aproximativ 21,5 kWh/100 km. Din punct de vedere tehnic, Spectre are un motor de 430 kW, sau 520 de cai putere pentru 900 Nm de cuplu.

Suficient pentru a trece de la 0 la 100 km/h in 4,5 secunde pentru a atinge viteza maxima de 250 km/h. Cu aceasta performanta, se va putea deplasa cu usurinta prin oras, dar nu va fi potrivita pentru drumurile de munte.

Spectre Design: Combinatie de electricitate si lux

Dar designul lui Spectre? Deloc surprinzator, Rolls-Royce ramane fidel imaginii sale de marca.

In interior, Spectre are una dintre cele mai luxoase si ingrijite cabine cu suprafete iluminate, precum efectul de „cer instelat” pe acoperis (Starlight) si interiorul celor 2 usi cu deschideri opuse. Tabloul de bord complet digital este prezent pe partea soferului si chiar si pasagerul are dreptul la un afisaj digital si modern.

Vizual, exteriorul masinii electrice este marcat de un design inspirat de iahturi. In partea din fata a vehiculului, o grila de otel care se aprinde datorita a 22 de LED-uri.

In peste 100 de ani de existenta Rolls-Royce, aceasta noua masina electrica are jante aerodinamice de 23 de inci pentru a rafina aspectul si caracterul mai sportiv.

De ce numele „Spectre” pentru noua masina Rolls-Royce?

S-ar putea sa te intrebi de ce Roll Royce a dat numele „Spectre” unei prime masini electrice. Deoarece aceasta masina electrica are un interior linistitor si silentios, acest nume a fost ales cu referire la fantome, la lumi spirituale.

Dupa cum spune Torsten Muller-Otvos, directorul executiv al Rolls-Royce: „Aparitia primei noastre masini electrice marcheaza inceputul unei noi ere indraznete pentru Rolls-Royce. Este, de asemenea, punctul culminant al unui proces lung si minutios in care fiecare element al crearii acestei masini a fost luat in considerare in detaliu de-a lungul mai multor iteratii.” El adauga, de asemenea, ca acest nume nu este cu adevarat nou pentru brandul englez, dar ca este prima data cand acest nume va fi folosit pentru un model de productie.

Pretul masinii Rolls Royce Spectre va fi intre 344.000 si 462.000 de euro , la fel ca pentru SUV-ul Cullinan si limuzina Phantom. In ceea ce priveste primele livrari, aceasta sunt programate pentru trimestrul 4 din 2023.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *