Rolls Royce Ghost Black Badge- Luxul in versiune casual

img
Home / Stiri si noutati auto / Rolls Royce Ghost Black Badge- Luxul in versiune casual

Poti sa fii bogat, sa vrei sa ai tot ce e mai bun, dar sa vrei sa fii relativ discret in acelasi timp. Masina Rolls Royce Black Badge se adreseaza fix acestei clientele, nu foarte numeroase.

In cazul in care masina Ghost Standard nu era de ajuns, nu era destul de exclusivista, Rolls Royce a lansat o noua versiune speciala, Black Badge. La fel ca si cealalta versiune Black Badge Cullina, primeste un plus de putere, ornamente exterioare si un interior retapitat si refinisat, ai ghicit- din piele neagra.

Dupa coupe-ul Wraith dn 2016, decapotabila Dawn din 2017, dar si modeul de SUV Cullinan din 2019, Rolls Royce a decis sa aplice tratamentul Black Badge la noua sa generatie a „micii” sale limuzine Ghost, aparuta pe piata anul trecut. O varianta care vizeaza oamenii bogati si ambitiosi care, potrivit Rolls Royce, „resping costumele si prefera stilul streetwear, folosesc blockchain si nu banci si influenteaza lumea in care ne desfasuram activitatea datorita exploatarilor lor in digital”. Cu alte cuvinte, aceasta masina este adresata unor clienti mai tineri cu o viziune diferita asupra luxului, tot atat de rafinat, dar mai minimalist, mai discret.
Masina are o sobrietate relativa. Reteta masinii este simpla din punct de vedere stilistic. Incorporeaza an

umite caracteristici observate pe celelalte modele ale marcii care poarta aceeasi insigna. La exterior se regasesc nuante de negru, gri si albastru, culori inchise apreciate de clientii modelelor Black Badge. Cromul este si el prezent, dar mai putin vizibil datorita folosirii unei culori mai inchise, culoare pe care o gasim pe grila sau pe „Spirit of Ecstasy” sau pe jantele de 21” compuse din 44 de straturi de fibre de carbon fiecare. In interior, negrul este de asemenea mai prezent, mai ales prin furnirurile din lemn Tonurile, in general, sunt destul de intunecate, atmosfera este una mai discreta.

Tapiteria este matlasata cu diamante negre si un furnir unic 3D. De asemenea, exista in masina si un racitor de sampanie intre cele doua scaune din spate si o piesa de arta iluminata pentru tabloul de bord din partea de bord a pasagerului, cu 152 lumini LED.

O masina cu o putere mai mult decat „suficienta”. Exista si cateva evolutii tehnice in ceeacce priveste masina Rolls Royce Black Badge. Traditionalul V12 6 3/4 profita de ocazie pentru a castiga mai multi cai si pentru a ajunge la 600 cai putere. Creste si valoarea cuplului: 900 Nm, fata de „doar” 850 pe modelul „Acces”. Ca si in cazul celorlalte vehicule care poarta Insigna Neagra, un mod de conducere „Low” face conducerea mai „sportiva”: schimbarile de viteza ale cutiei de viteze sunt cu 50% mai rapide, sunetul la evacuare este amplificat. Cutia este automata cu 8 trepte. Pentru a putea gestiona aceasta putere suplimentara, s-au facut cateva modificari la sasiul de la Ghost.

Comenzile sunt deschise. Pretul sau nu este cunoscut, dar ar trebui sa fie aproape de 400.000 € stiind ca se vinde cu 325.000 de lire sterline (in jur de 384.000 €) pe cealalta parte a Canalului.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *