Primul pick-up de la Tesla debuteaza in mod oficial

img
Home / Stiri si noutati auto / Primul pick-up de la Tesla debuteaza in mod oficial

Recent, Elon Musk a publicat primul pick-up truck din istoria companiei Tesla. Acest nou cybertruck este dotat cu o caroserie din otel inoxidabil si ofera o capacitate de incarcare de 1587 de kilograme. Propulsia acestei camionete va fi asigurata de catre un sistem de propulsie cu pana la trei motoare electrice.

Initial catalogat de multi drept o gluma, noul cybertruck este cat se poate de real. Compania condusa de Elon Musk a inceput deja sa preia comenzi, clientii interesati de acest pick-up sunt invitati sa depuna o garantie de 100 de dolari care este de altfel rambursabila.

Cu ocazia unui eveniment organizat in California, Elon Musk a pus capat asteptarilor dezvaluind in mod oficial primul pick up truck din istoria companiei Tesla. Botezat Cybetruck, cel mai recent automobil al americanilor a reusit sa starneasca deja o multime de controverse, in special datorita unui design exterior.

In interior, anticipata camioneta de peste Ocean vine cu un spatiu special conceput pentru sase persoane si o plansa de bord a la Model 3, toate comenzile fiind integrate in meniul sistemului de infotainment – deservit si de data aceasta de un display tactil in dimeniuni mai mult decat generoase.

Din punct de vedere tehnic, primul pick-up din istoria companiei Tesla se poate mandri cu o caroserie conceputa din otel inoxidabil, despre care Elon Musk spune ca rezista inclusiv la loviturile cu ciocanul. Inutil de mentionat faptul ca propulsia noului Cybertruck este asigurata de un sistem electric, cu unul, doua sau chiar trei motoare, in functie de versiunea aleasa.

Astfel se  poate explica si sprintul de la 0 la 96 de kilometri pe ora in mai putin de trei secunde a modelului de top – la care se adauga un sfert de mila parcurs in doar 10.8 secunde, in timp ce autonomia totala depaseste 800 km in cazul celei mai eficiente configuratii oferite de camioneta americana.

Cu un pret de pornire care variaza intre 39.900 si aproape 70.000 de dolari, noul pick-up truck venit de peste Ocean are o lungime de 5.885 mm si promite o capacitate de incarcare de pana la 1.587 kg. Productia primului pick-up din istoria companiei Tesla va debuta incepand cu anul 2021, mai spune Elon Musk, insa cei interesati de Cybertruck pot plati deja un avans.

Noul produs Tesla va trebui sa fie capabil sa cucerească prin caracteristicile sale o piata de masini utilitare in care domina deocamdata masini cu motoare diesel sau pe benzina. In primul si in primul rand cu modelele Ford F-Series (909.330 de exemplare vandute in 2018), Chevrolet Silverado (583.227 de exemplare) si RAM (536.980 de exemplare). Cele mai ieftine versiuni ale acestor modele costa in SUA de la 28.155, 28.300 si 33.190 de dolari respectiv.

In plus, Tesla va avea si concurenti directi din partea unor companii ca Rivian sau Bollinger. Prima il are deja pe noul R1T.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *