Volkswagen ID.Space Vizzion – iata break-ul electric al viitorului

Home / Stiri si noutati auto / Volkswagen ID.Space Vizzion – iata break-ul electric al viitorului
/
115 Views

Volkswagen isi completeaza gama ID. Cu un nou vehicul electric, Space Vizzion, asteptat pentru anul 2021.

Cu ocazia Salonului de la Los Angeles, Volkswagen a prezentat un concept nou-nout, 100% electric : ID.Space Vizzion. Este vorba despre noul membru al gamei ID.al constructorului german, al carei prim model de serie, ID.3 va fi in curand disponibil la reprezentanti.

Un model nou care promite combinarea caracteristicilor aerodinamice ale unui vehicul de turism cu abitabilitatea unui SUV. In ceea ce priveste puterea, ID.Space Vizzion este animat de un motor electric de 250 kW, cu o transmisie integrala 4Motion, si promite sa ajunga de la 0 la 100km/h in doar 5,4 secunde.

Pana la 590 de kilometri de autonomie ? In ceea ce priveste autonomia, regasim aici o baterie de 82 kWh, ceea ce ii permite vehiculului sa promita o autonomie de pana la 590 de kilometri. Conceput pe platforma MEB, acest ID.Space Vizzion dispune in special de deschideri pentru fluxul de aer concepute in special pentru a optimiza aerodinamismul (si drept urmare autonomia). La bord, Volkswagen a optat pentru un cockpit in intregime digitalizat, in egala masura cu un afisaj in realitate augmentata si un ecran tactil mare de 15,6 inchi, fara sa uitam de materiale care toate sunt bazate pe materii prime durabile precum noul AppleSkin. Este vorba despre o piele artificiala care contine reziduuri provenite din productia de…suc de mere.

Chiar daca conceptul are patru scaune separate, versiunea de productie va putea beneficia si de bancheta, deci cinci locuri. Portbagajul are 586 l si este dotat cu o podea mobila de care sunt atasate doua skateboard-uri electrice. Maneta din dreapta volanului selecteaza, prin rotire si apasare in capat, programele cutiei de viteze (PRND) precum si functia de recuperare a energiei, B. Astfel, actionarea stergatoarelor a migrat pana pe maneta semnalizarii, in stanga (in genul lui Mercedes-Benz).

Modelul va beneficia de o baterie Li-ion de 82 kWh, montata intre cele doua punti si care va putea fi incarcata inclusiv la statiile de curent continuu 150 kW. Incarcarea pana la 80% va dura in jur de 30 de minute (82 kWh). Toate componentele electrice secundare vor fi alimentate la 12 V.

Bateria care rezista 1 milion de mile va fi  disponibila incepand cu anul 2020!

In functie de versiune, conceptul ID. Space Vizzion poate fi animat fie de un motor electric pe spate (275 CP), fie de doua motoare electrice, cate unul pe fiecare punte (335 CP in total). Cel mai puternic poate accelera pana la 100 km/h in 5,4 s si are o viteza maxima limitata la 175 km/h. Versiunea cu un singur motor are o autonomie WLTP de până la 590 km.

In ceea ce priveste productia noului ID.Space Vizzion, constructorul este cat se poate de clar – este vorba despre un concept car a viitorului, insa nu un vis. Versiunea de serie va fi lansata la inceputul anului 2021 si va fi disponibila in diferite versiuni pentru America de Nord, Europa si China.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *