Noul Kia Niro – o masina SUV electrica si cu un caracter afirmat

img
Home / Stiri si noutati auto / Noul Kia Niro – o masina SUV electrica si cu un caracter afirmat
/
8 Views

Stil asertiv, afirmat, un interior high-tech… noul Kia Niro schimba cu totul la fata de precedentul model, cu exceptia gamei sale de motoare cu trei niveluri de electrificare.

Introdusa pe piata in anul 2016, masina Kia Niro a cunoscut foarte repede succesul. Mai ales, in versiunea sa 100% electrica, e-Niro, care este, conform multora, una din cele mai bune masini electrice, cele mai sobre si cele mai omogene.

Acasa, la Seoul, la Salonul Mobility Show, Kia a dezvaluit recent cea de-a doua generatie a SUV-ului sau compact electric, Kia Niro. Gata cu stilul foarte cuminte al primei generatii, noul venit este in concordanta cu cele mai indraznete dintre ultimele productii ale grupului Hyundai si preia cateva elemente vizuale puternice ale conceptului HabaNiro din 2019.

Aspectul sau este, prin urmare, mai asertiv, mai indraznet decat cel al predecesorului sau, ramanand in acelasi timp relativ traditional, pentru a nu pierde o parte a clientelei de pe acest segment, pe cat de dinamic, pe atat de competitiv. Noul Niro iese imediat in evidenta fata de precedentul, dar si fata de concurenti prin partea sa frontala. Luminile compacte si unghiulare sunt pozitionate foarte jos, iau semnatura luminoasa a lui HabaNiro si sunt deasupra unei grile „nas de tigru” rafinata si largita sub o capota mai orizontala decat inainte.

O identitate clara chiar si in interior

Aspectul dinamic si robust al noului Kia Niro contrasteaza cu stilul modelului anterior si acelasi lucru este valabil si pentru interiorul sau. In mod clar modernizat si rafinat, acesta privilegiaza suprafetele netede si comenzile digitale, asa cum este la moda momentan.

Panoul de instrumente digital si ecranul tactil central sunt conectate pe un panou de instrumente, a carui margine superioara coboara din partea soferului spre partea pasagerului. Designul usilor reflecta acest lucru. Numarul de butoane fizice a fost redus. Consola centrala gazduieste un selector rotativ in locul manetei dedicate transmisiei. Kia a avut bunul gust de a pastra un cadran pentru volumul audio, dar nu este cazul si pentru aerul conditionat. Tavanul este realizat din tapet reciclat, scaunele din fibra de eucalipt si o vopsea mai ecologica este folosita si pentru panourile usilor. Deci aceasta varianta Niro este mai acceptabila din punct de vedere ecologic, conform Kia.

Silueta sa este mai unghiulara si formele mai originale, look-ul sau schimbandu-se in profunzime. Se schimba insa forma, nu si fondul.

Niro inca in varianta hibrida sau electrica

La fel ca predecesorul sau, noul Kia Niro va fi oferit in variante hibrid, plug-in hybrid si electric, chiar daca s-ar putea pune la indoiala mentinerea versiunii „zero emisii”, deoarece producatorul isi dezvolta gama dedicata EV. In afara de asta, inca nu au fost date detalii cu privire la specificatiile tehnice ale crossover-ului. Kia indica, totusi, ca modelele echipate cu motor termic vor putea trece automat in modul electric in anumite zone, cum ar fi cartierele rezidentiale, imprejurimile scolilor sau, dupa cum ne putem imagina, EPZ-uri.

Aceasta functionalitate se raspandeste treptat in industrie, Hyundai o ofera deja pe Ioniq 5 de exemplu. Kia Niro ava fi comercializata in 2022.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *