Noul HR-V – Honda dezvaluie caracteristicile tehnice ale noului sau SUV

img
Home / Stiri si noutati auto / Noul HR-V – Honda dezvaluie caracteristicile tehnice ale noului sau SUV

Chiar daca noul HR-V a fost dezvaluit in luna februarie, inca nu stiam mare lucru despre caracteristicile sale tehnice. Iata insa ca a venit si timpul sa aflam care sunt acestea.

Dimensiuni similare. Masina HR-V pare ca are un aspect mai masiv iar acest lucru a fost vrut de catre marca nipona. Ei bine, masina nu este mai mare. Masina HR-V are exact aceleasi dimensiuni, aceeasi lungime si aceeasi latime ca si predecesorul sau. Dar, noile sale proportii sunt cele care ii confera un aer mai plin de muschi.

Inaltimea a fost scazuta putin, cu 20 mm si garda la sol a crescut cu 10 mm. In fata calandrul este mai masiv si capota orizonatala, contribuie si ele la aceasta impresie. Totul este insa doar un artificiu de stil. Chiar daca dimensiunile sale nu prea evolueaza, HR-V ofera luxul de a oferi mai mult spatiu pentru picioare, un plus de 35 mm.

Este o veste buna, in masura in care vechea generatie era deja generoasa din acest punct de vedere. In fata, cei care adora o pozitie de condus mai ridicata vor fi si ei incantati cu siguranta, deoarece si aceasta se mareste cu 10 mm. In spate, masina Honda reia codurile actuale mai eficiente cu o linie LED rosie intre cele doua faruri. Logo-ul, foarte important, troneaza in mijocul acestora si ne duce putin cu gandul la Kia Sportage de ultima generatie.

Honda a explicat, de altfel, ca vrea sa procure o senzatie de stabilitate si de siguranta in ceea ce priveste estetica masinii sale SUV. Aceasta ofera in orice caz un design mai radical decat predecesorul sau si mai ales mult mai dinamic decat CR-V. Honda are de asemenea, un habitaclu habitabil si modulabil. Integrarea motorului si a rezervorului permite acestui nou HR-V sa propuna o habitabilitate si o modularitate fara pereche.

Faimoasele Magic Seats inca sunt prezente si constrctorul stie ca trebuie sa pastreze acest atu. Atunci cand sunt rabatate vertical, acestea permit glisarea unei biciclete in spatiul ramas sau al unui obiect mai lat. Acest sistem a fost abandonat la Civic, dar marca a inteles care sunt asteptarile in jurul acestei functionalitati. 131 de cai putere pentru ansamblul hibrid.

Deoarece marca anuntase la sfarsitul anului trecut ca nu va mai vinde niciun model echipat cu un motor termic pana in 2022, Honda HR-V nu va fi propusa cu decat cu o singura motorizare hibrida ale carei caracterstici le stim in sfarsit. Ansamblul hirbid este compus dintr-un 1.5 i-VTEC, ciclul Atkinson si din doua motoare electrice, unul care este generator si altul care este propulsor. Puterea sa ajuge pana la 131 de cai. Ramane de vazut care sunt valorile de performanta.

Disponibila la sfarsitul anului 2021. In ceea ce priveste noile sale dotari, putem aminti compatibilitatea cu Apple CarPlay fara fir sau haionul habds-free. In ceea ce priveste condusul, amintim si un regulator de viteza adaptativ, supravegherea unghiurilor moarte sau un control al vitezei care scade.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *