Hyundai si-a prezentat noua generatie de oras

img
Home / Stiri si noutati auto / Hyundai si-a prezentat noua generatie de oras

Hyundai i10 beneficiaza de o generatie noua care ofera un design exterior mult mai sportiv si un interior mai modern dotat cu un sistem infotainment de 8 inchi si incarcare wireless pentru smartphone-uri.

La aproximativ o luna de la publicarea primei schite, Hyundai a dezvaluit ce-a de-a treia generatie i10, care va avea o premiera cu publicul in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, organizat saptamana viitoare.

Modelul citadin pastreaza in mare parte dimensiunile cu care ne-a obisnuit Hyundai, lungimea acestui model fiind de 3,67 de metri. Cu toate acestea, latimea este cea care a crescut putin, cu aproximativ 20 de milimetri, la 1,68 metri iar inaltimea a scazut si ea cu aproximativ 20mm.

Noul i10 are per ansamblu un aspect estetic mult mai sportiv decat modelele precedente, acest aspect fiind accentuat de noile jante optionale de 16 inch dar si de forma grilei sau de luminile pe timp de zi LED. Partea laterala a masinii este curata, clientii au posibilitatea de a alege intre numai putin de 10 culori de caroserie, trei din acestea fiind complet noi – Dragon Red, Brass si Aqua Turquoise. In plus, clientii mai au posibilitatea de a alege ca plafonul masinii sa fie unul negru sau rosu, fapt care ridica numarul de combinatii posibile la 22.

Ceea ce este insa cu adevarat interesant in ceea ce priveste noutatile este interiorul masinii Hyundai i10. Plansa de bord este mult mai mare datorita faptului ca a crescut latimea si sistemul de infotainment beneficiaza acum de 8 inch ca diagonala, despre care Hyundai sustine ca este cea mai mare din segment la momentul actual.

Producatorul sud-coreean a mai adaugat sistemele Apple CarPlay precum si Android Auto dar si un sistem care sa permita incarcarea wireless a smartphone-urilor. In plus, clientii care aleg sistemul de navigatie vor primi optional si un abonament la serviciul Hyundai Live care ofera informatii despre trafic in timp real.

Nu exista surprize majore in punct de vedere tehnic. Noul Hyundai i10 va fi disponibil la lansare cu doar doua motorizari, ambele pe baza de benzina: varianta de baza va avea un motor MPi de un litru cu 3 cilindri capabil sa ofera 67 de cai putere si un cuplu maxim de 96 Nm, in timp ce unitatea superioara va fi un MPi de 1.2 litri cu 4 cilindri care genereaza 84 de cai putere si un cuplu maxim de 118 Nm.

Ambele motoare se pot comanda impreuna cu o cutie de viteze manuala cu 5 trepte sau cu o cutie de viteze robotizata (AMT). In plus, i10 este disponibil si cu un pachet Eco, care include o ajustare a treptelor de viteze, 4 locuri si jante de 14 inch pentru a spori eficienta consumului.

Hyundai nu a uitat nici de sistemele de siguranta, iar pe lista celor disponibile pentru modelul  i10 se numara Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), High Beam Assist (HBA), Lane Keep Assist System (LKAS), Driver Attention Warning (DAW) si Intelligent Speed Limit Warning (ISLW). De asemenea, exista si camera video pentru marsarier.

Dupa prezentarea de la Salonul Auto de la Frankfurt, noul Hyundai i10 va fi disponibil pentru comercializare incepand din prima jumatate a anului 2020.

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *