Cupra- patru modele noi, dintre care doua inedite

img
Home / Stiri si noutati auto / Cupra- patru modele noi, dintre care doua inedite

Se pare ca nu este vorba despre doar doua, ci despre patru noutati care sunt in programul Cupra in anii urmatori. Dupa Tavascan si Urban Rebel, brandul hispanic anunta un SUV care este atat hibrid plug-in, cat si mild hybrid.

Daca te-ai indoit deja de faptul ca SUV-urile au invadat piata auto, arunca o privire la catalogul si la programul viitor de la marca Cupra! In afara de Leon, marca intentioneaza sa mizeze intr-un mod sustenabil pe aceasta caroserie atat de populara in Europa. De curand, in cadrul conferintei anuale, CEO-ul Wayne Griffiths a prezentat mai multe surprize la care nu ne asteptam neaparat. Stiam deja programul pentru urmatorii trei ani cu SUV-ul electric Tavascan si prima masina electrica de oras datorita conceputului Urban Rebel, dar asta a fost doar o parte vizibila din varful icebergului.

Alte doua SUV-uri, inclusiv un hibrid. 2025 se pregateste deja a fi extrem de interesant pentru piata masinilor electrice: marci precum Renault, Volskwagen si Cupra, pentru a numi doar cateva, vor lansa in sfarsit modele de orase electrice pentru mai putin de 25.000 de euro, excluzand bonusurile (care ar putea fi foarte reduse pana atunci, sau chiar sa dispara complet). La Cupra, acest lucru se va concretiza prin versiunea de productie a conceptului Urban Rebel. Dar, intre timp, va fi deci necesar sa ne bazam pe modele de familie. Dupa Tavascan, cel de-al doilea model electric al Cupra, vom gasi in 2024 un SUV hibrid reincarcabil fara precedent, cu peste 100 km de autonomie in modul electric, si anuntat ca teaser in cadrul conferintei. O versiune de micro-hibridare este, de asemenea, in program.

Acest model cu nume necunoscut va fi produs in Ungaria de catre grupul Volkswagen, care are o fabrica Audi unde este asamblata gama Q3/Q3 Sportsback. Mai concret, ar putea fi deja un prim indiciu al celei de-a doua generatii de Ateca, care ar trebui sa fie lansata pana in 2024.

Al doilea model este si mai interesant. Ar putea foarte bine sa fie un crossover compact plasat sub Ateca ca dimensiuni langa SUV-ul hibrid. Pana acum, Cupra nu se gandise niciodata la Arona, dar din nou, programul avea sa coincide cu venirea unei noi generatii de Arona, pana in 2024/2025.

Viitorul Cupra pana in 2025

Tavascan: SUV electric, var cu Skoda Enyaq si Volkswagne ID.4 (2024)

SUV hibrid plug-in si micro-hibrid: SUV cu cinci locuri, autonomie de 100 km in modul EV, bazat pe viitorul Seat Ateca (2024)
Urban Rebel: masina electrica de oras intre 20.000 € si 25.000 €, productie in Spania alaturi de Volkswagen ID.2 (2025)

Al patrulea model (SUV?): 2025/2026.

In orice caz, se pare ca in curand, nicio Cupra nu va fi derivata dintr-un model de Seat, iar pana in 2030 toate vehiculele marcii sport vor fi electrice sau hibride reincarcabile.

Urmatoarele doua vehicule aflate oficial in dezvoltare la Cupra au, asadar, „zero emisii”. Insa, spre deosebire de alti producatori, marca spaniola nu intentioneaza sa ofere doar vehicule electrice. „ Obiectivul nostru pentru 2030 este ca Cupra sa fie exclusiv electrificata, iar majoritatea produselor vor fi complet electrice, dar vom avea in continuare o oferta hibrid plug-in ”.

Sursa: https://www.automobile-magazine.fr/toute-l-actualite/article/33166-cupra-quatre-nouveaux-modeles-a-venir-dont-deux-inedits

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *