A fost lansat primul SUV din istoria Aston Martin si in Romania

img
Home / Stiri si noutati auto / A fost lansat primul SUV din istoria Aston Martin si in Romania

Pretul sau porneste de la 196.350 de euro. Livrarile sunt programate pentru inceputul anului viitor. SUV-ul Aston Martin are sub capota un motor V8 twin-turbo cu 550 CP si 7nm. Drept urmare, Aston Martin DBX, primul SUV din istoria Aston Martin a fost lansat si la noi in tara. Modelul de lux care intra in concurenta directa cu Lamborghini Urus va costa in jur de 200.000 de euro. La aproximativ o luna de la lansarea oficiala, Aston Martin DBX a ajuns si la noi in tara, in aceasta luna urmand sa fie deschisa lista de comenzi. Primele exemplare vor ajunge la noi in tara in prma jumatate a anului 2020.

Primul astfel de model din istoria Aston Martin vrea sa fie cel mai accesibil SUV de pe piata la momentul actual, este vorba despre un automobil de lux cu un pret care porneste de la 165.000 de euro, fara TVA. Cu toate taxele incluse, Aston Martin DBX va costa la noi in tara aproximativ 196.350 de euro. Modelul britanic este construit pe o platforma nou nouta si vine cu un design exterior specific Aston Martin, cu o grila surpadimensionata si cu stopurile imprumutate de la Vantage, un interior luxos extrem de generos in ceea ce priveste spatiul si un portbagaj cu un volum total de incarcare de 632 de litri.

Sub capota lui Aston Martin DBX se regaseste un propulsor V8 twin-turbo de 4.0 litri care livreaza ambelor punti aproximativ 550 de cai putere si 700 Nm cuplu. In aceste conditii, Aston Martin DBX ajunge la 100 de km/h in doar 4.5 secunde iar viteza de top este de 291 km/h. Masa proprie este de 2.245 de kilograme.

Chiar daca se pune accentul pe sportivitatea si rafinament, noul DBX nu se fereste de noroaie sau de teren accidentat. Garda la sol masoara pana la 235 de milimetri, unghiul de atac este de 25.7 grade iar cel de degajare masoara 27.1 grade. In plus, conducatorul auto are la dispozitie doua moduri speciale de rulare pentru off-road.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 4.5 secunde, iar viteza maxima se opreste in dreptul valorii de 291 km/h. Consumul mediu mixt anuntat de producatorul britanic pentru Aston Martin DBX va fi de 14.3 litri/100 kilometri.

Primul SUV al constructorului britanic are o garda la sol de pana la 235 de mm, unghiul de atac masurand aproximativ 25.7 grade, iar unghiul de degajare este de 27.1 grade. Pentru iesirile in off-road, Aston Martin a pregatit si doua moduri speciale de rulare.

Reprezentantii producatorului britanic afirma ca in versiunea de baza, DBX va oferi un pachet generos de echipamente.

Clientii de la noi din tara pot configura deja SUV-ul in cadrul reprezentantei oficiale Aston Martin iar britanicii promit un pachet generos de echipamente inca din standard.

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *