Piata auto romaneasca se afla pe locul 14 in UE

img
Home / Stiri si noutati auto / Piata auto romaneasca se afla pe locul 14 in UE

 
 
 
 
Piata auto româneasca a coborât trei pozitii în UE în primele opt luni ale acestui an, pâna pe locul al 14-lea, cu o scadere mult mai abrupta a numarului de înmatriculari de autoturisme noi decât media blocului comunitar, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Înmatricularile de masini noi au scazut cu aproape 60% în România în perioada ianuarie-august,  fata de intervalul similar al anului trecut, de la 201.870 la 81.824 de unitati, în timp ce, la nivelul UE, declinul a fost de numai 7,9%, de la 10.128.865 la 9.328.743 de autoturisme, se arata într-un raport al asociatiei, prezentat marti.
Piata auto româneasca a fost devansata de Cehia, Suedia si Portugalia în intervalul analizat. Cehia a înregistrat o crestere de 9% a numarului de înmatriculari noi, însa Suedia si Portugalia au raportat scaderi de 23,7%, respectiv 32,1%.
Potrivit datelor prezentate saptamâna trecuta de Directia Regim Permise si Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), înregistrarile de automobile noi au scazut cu 59,4% în primele opt luni,  comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 81.857 de unitati, de la 201.915 de masini în perioada similara a lui 2008.
Între statele membre care au aderat la UE dupa anul 2004, România a coborât cu o pozitie în perioada mentionata, pâna pe locul 3.
Germania si-a pastrat pozitia de cea mai mare piata auto europeana, înregistrând în primele opt luni o crestere de 26,8% a înmatricularilor de autoturisme noi, de la 2.110.089 la 2.674.600 de unitati, datorita programului de casare introdus de guvern, care a oferit o subventie de pâna la 2.500 de euro clientilor care au ales sa renunte la masinile vechi în schimbul unor modele noi, cu un consum de combustibil mai eficient.
Franta si Italia ocupa pozitiile doi, respectiv trei în clasamentul pe tari din UE, fiecare cu circa 1,4 milioane de automobile noi intrate în circulatie în primele opt luni.
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *