Nissan concediaza temporar 200 de angajati la o fabrica din Barcelona

img
Home / Stiri si noutati auto / Nissan concediaza temporar 200 de angajati la o fabrica din Barcelona

 
 
 
 
Producatorul auto japonez Nissan a încheiat un acord cu sindicatele din Spania privind concedierea temporara a 200 de angajati, care îi permite evitarea unor costuri mai ridicate si pastrarea locurilor de munca si care face parte dintr-un plan de desfiintare a 1.680 de posturi.
În octombrie 2008, Nissan a anuntat concedierea a 1.680 de angajati la o fabrica detinuta în Barcelona, ca urmare a scaderii cererii, în special în cazul modelelor van si 4X4.
Compania a explicat ca 200 de angajati vor renunta temporar la locurile de munca, respectiv pâna în 2012, urmând sa primeasca pe an o suma compensatorie egala cu drepturile salariale pentru 20 de zile lucrate, precum si dreptul de a reveni ulterior la locurile de munca, cu aceleasi drepturi.
Acordul va permite pastrarea altor 100 de posturi si survine unor acorduri de pensionare anticipata si plecari voluntare a 650 de angajati.
Astfel, numarul de angajati care urmeaza sa fie concediati a fost redus la circa 700, iar discutiile cu sindicatele continua.
Ritmul de crestere a somajului din Spania este cel mai mare din Europa, dupa ce recesiunea mondiala a afectat puternic piata imobiliara si consumul din aceasta tara.
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *