Fabrica Opel din Belgia va fi mutata in Rusia

img
Home / Stiri si noutati auto / Fabrica Opel din Belgia va fi mutata in Rusia

 
 
 
 
Fabrica Opel din orasul belgian Anvers probabil va fi închisa de noii proprietari ai fabricantului auto si productia ar putea fi mutata în Rusia, scrie revista economica belgiana Trends .
Gigantul auto american General Motors a decis în septembrie sa vânda Opel unui consortiu format din producatorul de piese auto canadian Magna si cea mai mare banca din Rusia, Sberbank. Decizia a fost aprobata de consiliul de administratie al Opel si guvernul german.
Magna-Sberbank vor controla 55% din Opel în parti egale, producatorul german -10 procente, iar restul de GM ramân la 35%. Noii proprietari ar urma sa lase fabricile din Germania, dar doresc sa închida doua unitati de productie europene, inclusiv cea din Belgia.
Potrivit Trends, fabrica Opel de la Anvers va fi închisa pâna la finele anului si productia mutata la gigantul auto rusesc la Togliatti.
Seful Sberbank Gherman Gref declara anterior ca Magna si Sberbank nu au ales un partener industrial pentru Opel în Rusia si nu exclude cooperare cu AvtoVAZ, ce fusese asigurat de premierul rus Vladimir Putin ca guvernul va asigura continuarea operatiunilor comerciale în pofida crizei.
Fabrica Opel din Anvers are 2600 angajati ce vor fi concediati, ca si multi din productia de piese.
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *