DACIA DUSTER un 4×4 veritabil

img
Home / Stiri si noutati auto / DACIA DUSTER un 4×4 veritabil

DACIA DUSTER un 4×4 veritabil
De azi, de la 10.500 de euro cu TVA inclus.
La salonul de la Geneva, Dacia surprinde din nou lumea auto, prezentand al saselea model al gamei, Dacia Duster, un veritabil 4×4, modern si accesibil.
Incepand de astazi, 2 Martie, Dacia Duster poate fi comandat  in oricare din cele 100 de showroom-uri Dacia.
Dacia Duster este un vehicul accesibil si economic:- la achizitie: Dacia Duster este disponibil in Romania de la 10.500 de euro (TVA inclus) in versiunea 4×2 si de la 12.300 de euro (TVA inclus) in versiunea 4×4. Noul model ofera astfel un raport pret/spatiu/prestatii imbatabil.- in utilizare: Dacia Duster este echipat cu motorizari care consuma putin, iar costurile de intretinere sunt reduse.
Dacia Duster are emisii scazute de CO2, respectand astfel mediul inconjurator. In varianta diesel, Dacia Duster emite de la 135 g de CO2/km pentru versiunea 4×2 – purtand deci eticheta Dacia eco² – si 145 g de CO2/km pentru versiunea 4×4.
Dacia Duster este un veritabil 4×4, robust si fiabil destinat tuturor categoriilor de clienti, beneficiind de o garantie de 3 ani sau 100.000 km.
Dacia Duster este fabricat la uzina din Mioveni. El va fi comercializat progresiv (in versiunile 4×2 si 4×4) in Europa, Turcia, Africa si in Orientul Mijlociu incepand cu sfarsitul lui martie 2010.
Duster este un vehicul cu ambitii internationale, atat din punct de vedere comercial, cat si industrial. Lansarea se va face progresiv in diferitele regiuni ale lumii, sub marca Renault sau Dacia, asa cum este deja cazul modelelor Logan si Sandero.
Cu Duster, Dacia demonstreaza ca este posibil sa propui clientilor un vehicul de teren functional, accesibil ca pret si cu emisii reduse de CO2. Marca Dacia, care a lansat o noua perspectiva pe piata, odata cu prezentarea in 2004 a modelului Logan, arata inca o data, prin Duster, ca poate surprinde lumea auto.
DACIA DUSTER, UN 4X4 VERITABIL
Cu o lungime de 4,31 m si o latime de 1,82 m, Dacia Duster este o masina compacta. Dimensiunile sale ii permit sa evolueze la fel de bine in traseu urban, cat si in off-road. Dacia Duster se prezinta ca un vehicul de teren cu linii seducatoare, fara a fi ostentative.
Un design de veritabil 4×4…
Partea fata se distinge prin design-ul robust si modern: aripile mari si rotunjite, ornamentul cromat al calandrului, blocurile optice duble, barele de pavilion impunatoare, precum si aspectul barei de protectie, nu lasa nicio urma de indoiala cu privire la apartenenta modelului Duster la universul vehiculelor 4×4. Garda la sol inalta, rotile de 16’’, pasajele rotilor si elementele de protectie a caroseriei invita soferul sa se aventureze pe cele mai dificile drumuri.
Clientii vor putea opta pentru pachetul optional „Pack Look”, acesta accentuand design-ul modern al noului vehicul. Pachetul cuprinde: jante de aluminiu de 16’’, geamuri cu tenta fumurie, bare de pavilion longitudinale, oglinzi retrovizoare, scut de protectie fata/spate si protectie praguri, toate cu aspect crom satinat. O gama completa de accesorii completeaza aceasta alura unica.
La interior, pozitia inalta la volan ofera soferului cea mai buna vizibilitate si confort la drum lung. Design-ul interior evolueaza in functie de versiune de la ambianta „Carbon Foncé” la cea „Brun Shiny”. Duster dispune de pachetul optional „Pack Piele” avand scaunele, volanul si manerul schimbatorului de viteze imbracate in piele. O atentie deosebita a fost acordata ergonomiei comenzilor. Comanda 4×4 intuitiva este amplasata ergonomic pe consola centrala conferind usurinta in utilizare.
…. si capacitati reale de off-road
Duster a fost conceput pentru a infrunta toate tipurile de drumuri, oriunde in lume. Pentru a raspunde unor nevoi de utilizare variate, Duster va fi disponibil atat in versiunea 4×4, cat si 4×2. Versiunea 4×2 raspunde nevoilor clientilor care se afla in cautarea unui vehicul cu o garda la sol importanta, cu o pozitie de condus inalta si sigura. Duster se adapteaza tuturor conditiilor de drum datorita:- garzii la sol importante, de 210 mm- consolelor scurte (822 mm in fata, 820 mm in spate),- unghiurilor de trecere importante (30° pentru unghiul de atac si 36° pentru unghiul de degajare).
Dacia Duster este un vehicul usor de exploatat. Masa sa, deosebit de redusa pentru gabaritul pe care-l are, este de 1160 kg pentru versiunea 4×2 si de 1250 kg pentru versiunea 4×4 . Avand dimensiuni compacte, Dacia Duster este o masina foarte agila.
Dacia Duster este dezvoltata pe platforma Logan, cu o punte fata de tip pseudo Mac Pherson cu brate triunghiulare. La versiunea 4×4, puntea spate este multibrat de tip Mac Pherson.
Atat pentru versiunile 4×2 cat si pentru cele 4×4, cursa mare a suspensiilor favorizeaza motricitatea si confortul.
Dacia Duster 4×4 este echipata cu o cutie de viteze in 6 trepte cu o prima viteza scurta (5,79 km/h pentru 1000 tr./min). Aceasta solutie simpla ofera posibilitatea deplasarii la o viteza foarte redusa pe teren accidentat. Totodata, ea permite un demaraj usor cu masina incarcata sau atunci cand se afla pe o rampa foarte inclinata.
Comanda 4×4 situata la baza consolei centrale, ii permite soferului Duster 4×4 sa adapteze usor capacitatile vehiculului la nevoile sale. Comanda are 3 moduri:- In modul AUTO, repartizarea cuplului intre puntea fata si puntea spate se face automat, in functie de conditiile de aderenta. Acest mod a fost dezvoltat pentru a garanta cel mai bun raport tinuta de drum/motricitate, indiferent de conditiile de aderenta. In conditii normale, cuplul este transmis doar rotilor din fata. In caz de pierdere de motricitate sau in conditii de aderenta precara, o parte din cuplu este transferat puntii spate. Aceasta distributie este asigurata de un dispozitiv de cuplare electromagnetic de origine Nissan.- In modul LOCK, conducatorul blocheaza electronic transmisia 4×4. In acest mod, controlul motor si al sistemului de franare sunt de asemenea adaptate unei utilizari 4×4. Acest mod este rezervat traversarilor dificile si drumurilor neamenajate (suprafete accidentate, noroi, nisip).- In modul 4×2, transmisia este blocata pe 2 roti. Acest mod se preteaza drumurilor uscate ce au aderenta si permite optimizarea consumului de carburant si  a emisiilor de CO2.
UN VERITABIL 4×4  DACIA CARE OFERA TOATE ATUURILE MARCII
Duster, al saselea vehicul al gamei Dacia, ramane fidel filosofiei si valorilor marcii. Dacia Duster propune un raport pret / spatiu imbatabil,  costuri de utilizare si intretinere reduse, un nivel de siguranta optim si o fiabilitate care rezista tuturor testelor. Duster reflecta perfect valorile marcii Dacia: un brand european, modern si atractiv.
Un raport pret / spatiu imbatabil
Daca preturile Daciei Duster sunt comparabile cu cele ale masinilor de clasa mica, dimensiunile sale exterioare si interioare tin mai degraba de categoria superioara a modelelor compacte.
Dacia Duster ofera un spatiu confortabil pentru 5 adulti, comparabil cu cel al modelului Logan berlina.
Duster propune un portbagaj foarte incapator in comparatie cu cel al modelelor concurente. Volumul acestuia ajunge pana la 475 dm³ (in functie de versiune). Cu bancheta rabatata, Dacia Duster ofera un volum de incarcare impresionant care ajunge pana la 1 636 dm³ (in functie de versiune).
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *