Compania olandeza auto Spyker negociaza sa preia Saab

img
Home / Stiri si noutati auto / Compania olandeza auto Spyker negociaza sa preia Saab

Constructorul olandez de automobile de lux Spyker Cars NV pare sa fi devenit favorit pentru preluarea Saab de la General Motors, dupa ce grupul american si-a ajustat planul în legatura cu firma suedeza, mizând pe o vânzare a acesteia, potrivit unor surse citate de Bloomberg .
Spyker, care produce automobile sport pe care le vinde la pretul de 235.000 dolari bucata, a negociat în weekend-ul trecut un acord cu GM la Zurich, potrivit unor persoane avizate, care au dorit sa îsi pastreze anonimatul, în conditiile în care discutiile au fost confidentiale.
În acelasi timp, GM a ajuns la un acord cu firma chineza Beijing Automotive Industry Holding Co (BAIC) pentru a-i vinde unele tehnologii ale modelelor Saab 9-3 si 9-5.
General Motors încearca sa vânda în continuare Saab, dupa ce compania suedeza Koenigsegg si-a retras oferta luna trecuta.
Vanzarea Saab depinde si de acordarea de catre Suedia a unei garantii de stat pentru un împrumut de 400 milioane euro de la BEI.
Saab se numara printre cele patru marci de care GM vrea sa se desparta pentru a se concentra pe mai departe doar pe brandurile Chevrolet, Buick, GMC si Cadillac.
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *