China devine cel mai mare producator auto si cea mai mare piata din lume

img
Home / Stiri si noutati auto / China devine cel mai mare producator auto si cea mai mare piata din lume

China devine cel mai mare producator auto si cea mai mare piata din lume
 
 
Cifrele oficiale au confirmat ca China a depasit SUA ca cel mai mare producator auto si cea mai mare piata în 2009, sub impulsul masurilor de stimulare economica.
Asociatia chineza a producatorilor de automobile a anuntat vânzari anuale în crestere ci 46.15 procente la 13.64 milioane de unitati.
Vânzarile de masini de pasageri au crescut cu 52.93 procente la 10.33 milioane unitati, iar productia la 10.38 milioane unitati, în crestere cu 54.11 procente fata de anul 2008.
Cresterile din China contrasteaza cu Statele Unite, unde s-au vândut 10.43 milioane masini anul trecut, în scadere cu 2,8 milioane unitati fata de anul 2008.
Cele mai apreciate marci au fost Shanghai Volkswagen, FAW Volkswagen si Shanghai General Motors – toate branduri joint venture dintre producatori chinezi si germani sau americani.
Pentru a impulsiona piata, guvernul chinez anunta în ianuarie anul trecut înjumatatirea taxei, la cinci procente, pentru masinile de pâna la 1.6 litri. Iar consumatorii rurali au primit o subventie de pâna la 735 dolari pentru masini de pâna la 1,3 litri.
Cresterea din China a permis si celor mai mari producatori mondiali sa raporteze cresteri cu doua cifre în pofida rezultatelor slabe la nivel mondial.
Desi la nivel mondial, Ford a cazut cu 15 la suta, în China a raportat o crestere de 44 procente la 440.619 unitati.
General Motors a crescut cu 66.9 la suta la un record de 1.82 milioane masini în China. Producatorul german Volkswagen AG a vândut 1.4 milioane unitati în China, în crestere cu 36.7 procente.
 
 
 
Sursa:www.antena3.ro
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *