BMW la NAIAS Detroit 2010

img
Home / Stiri si noutati auto / BMW la NAIAS Detroit 2010

BMW la NAIAS Detroit 2010
 
 
Ce aduce viitorul în ceea ce priveste „Placerea de a conduce” – aceasta înseamna prezenta BMW la Salonului Auto International Nord-American (NAIAS) ce va avea loc la Detroit în perioada 16-24 ianuarie.
Pe lânga premiera mondiala a fascinantului si ultrasportivului model BMW Z4 sDrive35is, Salonul Auto International Nord-American din ianuarie marcheaza debutul unei  tehnologii de transmisie: BMW prezinta modelele BMW ActiveHybrid 7 si BMW ActiveHybrid X6. Primele modele hibrid ale marcii arata plusul de eficienta si de dinamica pe care un producator premium, asa cum este BMW, le poate oferi prin intermediul tehnologiilor inovatoare care combina motorul cu combustie si transmisia electrica.
O alta dovada a puterii inovatoare a marcii este BMW Seria 5 Gran Turismo, un model nou si unic, care reuneste confortul luxos al calatoriei, versatilitatea superioara si o pozitie înalta (Semicomand Position) pentru a oferi o experienta a condusului fara precedent. Noul model dispune si de beneficiile tehnologiilor BMW EfficientDynamics pentru un consum redus de combustibil si emisii scazute. Dintre acestea se remarca noua cutie de viteze cu 8 trepte, prezentata în premiera pe noul BMW Seria 7  V12.
Noul BMW Z4 s-a impus ca cea mai pura reprezentare a „Placerii de a conduce” si pe piata nord-americana. Aceasta reinterpretare a unui roadster clasic – cu hardtop retractabil, scaune mutate spre în spate, aproape pe puntea spate si motoare puternice cu sase cilindri dispusi în linie – intra acum într-o noua dimensiune a dinamicii. La NAIAS 2010, BMW va prezenta BMW Z4 sDrive35is. Acesta dispune de un propulsor Twin Turbo cu High Precision Injection care dezvolta o putere maxima de 250 kW/340 CP si are un maxim al cuplului de 450 Nm.
BMW ActiveHybrid 7 este primul automobil din lume care combina un motor V8 pe benzina, o transmisie automata cu opt trepte si un motor electric, ca un concept hibrid usor (mild hybrid). Alaturarea unui motor evoluat cu opt cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo si High Precision Injection, cu un propulsor electric ofera modelului BMW ActiveHybrid 7 o putere totala a sistemului de 342 kW/465 CP si un cuplu maxim de 700 Nm. Acumulator litiu-ion care alimenteaza sistemul electric este dezvoltat special pentru aplicatii în lumea auto.
Interactiunea gestionata cu precizie a acestor doua surse de putere contribuie nu numai la optimizarea nivelului de eficienta, ci si la performantele dinamice si confortul de deplasare oferite de BMW ActiveHybrid 7. Modelul accelereaza pâna la 100 km/h, cu start de pe loc, în 4,9 secunde, în timp ce consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU este de 9,4 litri/100 kilometri si reduce emisiile CO2 la numai 219 grame per kilometru.
O alta caracteristica a modelului BMW ActiveHybrid 7 este functia Auto Start Stop care mentine perioadele de relanti la minimum atunci când se opreste la semafor sau în aglomeratiile din trafic si astfel se evita orice consum excesiv de combustibil. În premiera, aerul conditionat si ventilatia pot fi operate chiar si atunci când motorul este oprit, la fel cum conceptul de gestiune a energiei, oferit la aceasta limuzina de lux performanta, ofera optiunea de a folosi aerul conditionat chiar si atunci când automobilul stationeaza.
În paralel cu BMW ActiveHybrid 7, BMW prezinta în cadrul NAIAS 2010 si modelul BMW Active Hybrid X6. Sistemul de transmisie al automobilului este realizat dintr-un motor V (ce dezvolta 300 kW/407 CP, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo) si doua motoare electrice sincronizate, care dezvolta o putere maxima de 67 kW/91 CP, respectiv de 63 kW/86 CP.
Motoarele electrice îsi primesc energia de la un acumulator NiMH de înalta performanta, pozitionat sub compartimentul de bagaje si care furnizeaza putere si pentru reteaua de bord.
Puterea maxima a sistemului în acest caz este de 357 kW/485 CP, cu un cuplu ce atinge maximum la 780 Nm. Interactiunea precis controlata a celor trei unitati de propulsie optimizeaza eficienta generala a modelului BMW ActiveHybrid X6 la orice viteza. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza în numai 5,6 secunde, iar viteza maxima pentru BMW ActiveHybrid X6 este limitata electronic la 236 km/h (250 km/h în combinatie cu pachetul optional Sport).
Pe de alta parte, consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU5 este de numai 9,9 litri/100 km, iar emisiile CO2 sunt de 231 grame per kilometru. Primul BMW complet hibrid este capabil sa ruleze numai pe putere electrica la o viteza de pâna la 60 km/h, iar aceasta fara nici un fel de emisii CO2. Motorul cu combustie poate fi dezactivat automat atunci când este cazul.
Transmisia activa cu doua moduri contribuie la sporirea nivelului de eficienta si a dinamicii prin oferirea combinatiei ideale în fiecare caz al celor doua sisteme de transmisie. Prin încorporarea celor doua motoare electrice, a celor trei angrenaje de planetare si a celor patru ambreiaje multidisc, transmisia activa cu doua moduri transfera puterea sistemului de transmisie în acelasi fel si cu aceleasi calitati ca si transmisia automata cu sapte trepte. În schimb, tehnologia inteligenta de tractiune integrala xDrive distribuie puterea în mod variat între rotile fata si cele spate.
Tehnologia BMW Advanced Diesel cu BluePerformance ofera o noua oportunitate de savurare a „Placerii de a conduce” la un nivel redus al consumului de combustibil si al emisiilor.
Prin prezentarea modelelor BMW 335d Sedan si BMW X5 xDrive35d ca variante speciale pentru motorul diesel cu sase cilindri, BMW se concentreaza în special pe provocarile propuse de piata auto din America de Nord.
Salonul auto de la Detroit a fost organizat pentru prima data în 1907 ca un eveniment regional si a fost un punct de atractie constant al circuitului international al expozitiilor auto cu începere din 1987, reprezentând cel mai important eveniment de gen de pe continentul nord-american. În 2009, organizatorii NAIAS au înregistrat peste 650.000 de vizitatori la Cobo Center din Detroit.
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *