Skoda ne spune mai multe despre viitoarea sa masina, Enyaq iV

img
Home / Stiri si noutati auto / Skoda ne spune mai multe despre viitoarea sa masina, Enyaq iV

Bazata pe platforma MEB a grupului Volskwagen, Enyak iV este primul SUV 100% electric care va fi prezentat in mod oficial la Praga, in 1 septembrie 2020. Si pentru a ne ajuta sa avem mai multa rabdare, constructorul Mlada Boleslav continua campania sa de teasing, prezentand de data aceasta, detalii din exteriorul viitoarei verisoare ale masinii Volskwagen ID.4.

Daca caracteristicile tehnice vor fi comune intre cele doua modele, descoperim aici un stil specific, apropiat de ultimele productii Skoda, pe care l-am putut regasi si la cele mai recente modele Scala, Kamiq si Octavia. Liniile masinii sunt foarte dinamice, dar Skoda vrea sa lanseze cu noul model Enyak iV, inceputul unei noi ere si acest lucru se traduce prin designul cu proportii diferite fata de precedentele masini SUV ale marcii.

Linia acoperisului sau este astfel mai scurta deci pare sa aiba un stil mai futurist. Noi proportii, care contribuie, conform marcii cehe, sa ofere un spatiu mai generos la bord, in timp ce rotile sale mari si faptul ca este destul de ridicata fata de sol, ii confera alurile unui SUV impozant.

Identitatea marcii este si ea prezenta cu o grila radiator in fata distinctiva, care este mai avansata si mai inalta la Enyak iV. Este destul de schmbata pentru a-i conferi o aerodinamica si pentru a-i optimiza autonomia. Ansamblul este perfect completat de designul farurilor, care includ elemente cristaline si care prezinta tehnologia Matrix LED. Din punct de vedere tehnic, pentru a castiga mai mult loc, bateriile vehiculului electric ale platformei MEB sunt instalate in plafonul masinii.

Deci masina este si putin mai inalta. Un lucru logic pentru un SUV, dar acum, acest efect este compensat din punct de vedere vizual de un ampatament mai lung deoarece compusii unui motor electric ocupa mai mult loc fata de cei ai unui motor termic. Enyak iV este deci un model important pentru un viitor durabil pentru firma Skoda. Firma ceha este de parere ca va incarna toate virtutile si atuurile de la Skoda intr-un singur vehicul. De asemenea, va oferi functionalitati inteligente si polivalente foarte apreciate de catre clienti. Va avea si echipamentul Simply Clever pentru a facilita viata de zi cu zi pentru familii si tinerii activi. Se pare ca pana in anul 2025, marca Skoda isi doreste ca modelele sale 100% electrice, dar si cele care sunt hibride plug-in sa constituie 25% din vanzarile. Iara pana anul viitor, marca va i n v e s t i  d o ua  m i l i a r d e  d e  e u r o  p e n t r u  a  d e z v o l t a  m o d e l e l e  s a l e  e l e c t r i c e .

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *