Renault Twingo ZE- varianta 100% electrica este in sfarsit oficiala!

img
Home / Stiri si noutati auto / Renault Twingo ZE- varianta 100% electrica este in sfarsit oficiala!

Twingo trece deci in modul electric!

E oficial in sfarsit. Masina Renault Twingo va fi in sfarsit disponibila intr-o versiune 100% electrica in acest an. Va fi botezata Renault Twingo Z. E. Si va relua, bineinteles, designul atat de apreciat al micutei citadine franceze, cu diverse detalii care vin in sprijinul „laturii” electrice. Sa ne amintim ca la ora actuala Renault ZOE este foarte apreciata pe piata automobilelor si ca masina electrica Renault Twongo Z.E. Va cunoaste cu siguranta vanzari excelente.

Deci dupa sase ani de cariera masina Twingo adauga inca un atu de pret in portofoliul sau- este vorba despre masina electrica, cu performante usor ameliorate fata de recenta sa verisoara smart.

In timp ce masinile Volskwagen e-Up 2.0, Skoda Citigo eiV, Seat Mii Electric si Smart au beneficiat deja de o motorizare electrica de ceva luni deja, masina Renault Twingo a trebuit sa astepte pana la inceputul lunii pentru a lansa versiunea oficiala.

Dar va trebui sa fii foarte atent pentru a diferentia masina electrica Twingo de versiunea pe benzina. Astfel ca, pentru a o diferentia de o masina Renault clasica, masina Renault Twingo Z. E. va dispune de un badge pe haionul din spate si pe o parte, dar si de un stripping lateral care este pe toata lungimea masinii. Putem nota deci doar prezenta stickerelor de caroserie specifice si a unor insertii in nuante de albastru pe jante si calandru. Sa nu uitam insa si de absenta tobei de esapament.

Motor de 60 de kw si o baterie de 22 kwh. La bord, putem regasi sistemul Easy Concept, un ecran mare de sapte inchi integrat consolei centrale. Cei care vor conduce masina vor dispune de un spatiu foarte generos si foarte confortabil. Aceasta versiune dispune de un motor de 60 de kw.

Da, principala schimbare fata de varianta pe benzina este sub capota. Motorul masinii Twingo Z. E. Nu se afla sub capota, ci in spate, la fle ca si la verisoara sa de la Smart. Botezat R80, acest model de motor este inspirat de Zoe. Cu cei 0 de kw ai sai permite masinii sa afiseze performante convenabile. Ajunge deci la 50 de km pe ora in 4, 2 secunce, in ciuda une greutati de 165 de kilograme legata de baterie.

Renault anunta de asemenea, o autonomie de pana la 180 de km in functie de noul ciclu WLTP care poate sa ajunga pana la 250 de km.

In ceea ce privetse reincarcarea, noua Renault Twingo Z. E. Poate sa fie incarcata la borne de 22 de kw maximum. In acest caz, 63 de minute de reincarcare sunt de ajuns pentru a-i face plinul.

Noul Renault Twingo este mai mica decat Zoe dar este mult mai ambitioasa. Renault Twingo ramane o mica citadina autentica si foarte fermecatoare, cu o arhitectura inedita. Chiar si in versiunea sa electrica. Si cu siguranta ca va fi un real concurent pentru alte masini electrice prezente deja pe piata.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *