Noul Peugeot 208- avantajele si slabiciunile sale

img
Home / Stiri si noutati auto / Noul Peugeot 208- avantajele si slabiciunile sale

Dupa ce a durat ceva vreme pana sa apara pe piata, noua masina Peugeot 208, caci desprea ea este vorba, a lasat in sfarsit impatitmitii volanului sa o incerce. Am putea spune ca are o multime de calitati, dar si cateva mici defecte.

Care sunt deci atuurile sale?

Un nou habitaclu, unic in genul sau. Ai impresia ca toate masinile actuale seamana toate intre ele, mai ales in ceea ce priveste interiorul sau cockpitul? Acestui nou model de la Peugeot nu ii vei putea reprosa acest lucru. Micul volan si tot ce se afla in jurul sau deasupra sa, ii permit sa se remarce fata de versiunile anterioare. Volanul sau este foarte compact cu butoane integrate si panoul de bord este 3D, complet configurabil.

Noua generatie de masini Peugeot 208 sunt construite pe cea mai recenta generatie de platforma a grupului PSA.

Chiar daca precedenta generatie avea aceeasi dispunere. In ceea ce priveste finisajele superioare, se merge si mai departe, cu o instrumentatie digitala cu un efect 3D sau cu un ecran cu touch screen printre cele mai mari de pe piata. Totul insotit de o fabricatie foare ingrijita la nivel global in ciuda unor economii in cateva locuri.

Am putea spune ca noua masina de la Peugeot combina de minune  mai multe universuri cu cele mai recente tehnologii de varf. Are un stil puternic si modern, fiind dotata cu un aspect nou, cu cele mai moderne linii, cu un calandru agresiv, avand cele mai nobile ambitii, de a depasi eterna sa rivala, Renault. Si are o multime de atuuri pentru a reusi asta.

A mai crescut cu opt centimetri si a ajuns la 4,05 metri. Acest lucru ii permite sa aiba un design mai alungit.

Un bun compromis confort- comportament. Cu siguranta ca noua masina 208 nu afiseaza agilitatea versiunii sale precedente cu atat mai putin a versiunii 308 sau 3008. In ciuda acestor aspecte insa, este o reala placere sa o conduci pe sosea, fiind si mai confortabila ca si inainte. Sasiurile cu care este echipata figureaza de asemenea printre cele mai reusite din categoria sa. Iar chiar si versiunea electrica, mult mai greoaie, este o adevarata placere la condus.

O gama foarte variata. Cu benzina, diesel sau electrica… alaturi de verisoara sa, Opel Corsa, este cea mai recenta masina de pe piata care propune toate cele trei variante. Ii mai lipseste deci doar o varianta hibrida pentru a fi sigura ca acopera toate segmentele.

Dotari destul de bogate. Pentru a justifica tariful sau destul de piperat, varianta 208 are destul de multe dotari. Daca finisajele de baza se pot multumi doar cu un ecran monocolor, aceasta primeste de asemenea si radio si climatizare, un lucru destul de rar in categoria sa.

Am putea insa sa ii reprosam pretul. Noua masina 208 este deci mai scumpa decat verisoara sa Citroën C3, decat Opel Corsa, chiar daca sunt construite pe aceeasi baza sau decat marea sa rivala, Renault Clio 5.

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *