ID. Buzz: dubita electrica oferita de Volkswagen va costa o avere

img
Home / Stiri si noutati auto / ID. Buzz: dubita electrica oferita de Volkswagen va costa o avere

Agentia guvernamentala BAFA a facut recent public pretul dubitei electrice ID. Buzz, celebra dubita oferita de Volkswagen, versiunea electrica. Si, pretul este unul destul de mare, putine sunt persoanele care isi vor permite sa o cumpere.

Ah…dubita Volkswagen…mitica dubita a celebrului constructor german a sedus un numar mare de persoane, in special pe soferii aflati in cautare de libertate la un pret de un confort discutabil. In timp ce primele modele se bucura de a doua viata in randul amatorilor de van life, Volkswagen lanseaza o versiune electrica de 2.0 pentru celebra sa dubita.

Prezentata in mod oficial pe data de ID. Buzz reia codurile modelului original cu o nota de modernitate binevenita. Chiar daca cu totii cunoastem noul model oferit de Volkswagen, pretul a fost multa vreme necunoscut. De altfel, constructorul nu a facut public pretul decat recent.

Agentia guvernamentala BAFA este cea care a dezvaluit (accidental?) tarifele noii ID. Buzz. Cu alte cuvinte, Volkswagen ID. Buzz va costa o avere, putini si-o vor permite.

ID.Buzz, o dubita electrica oferita de Volkswagen la un pret de aur

Chiar daca BAFA dezvaluie doar preturile germane, cert este ca ne putem astepta la preturi mai mult sau mai putin similare si la noi in tara. Si atentie, daca decizi sa o cumperi portofelul tau va avea in mod sigur de suferit. Versiunea familiala ID.Buzz (77 kWh, 204 cp, spatiu pentru cinci persoane) va fi propusa la un pret de 54 270 de euro fara taxe, adica aproape 65 000 de euro. Modelul destinate profesionistilor va afisa un pret de 45 740 de euro fara TVA afisa 55 000 de euro pretul final.

Cu un astfel de pret, ID.Buzz este drept urmare unui public cu finante confortabile.

In plus, Volkswagen a anuntat inca din martie ca pregateste o versiune complet autonoma a modelului ID Buzz. Aceasta versiune urmeaza sa fie lansata pe piata in 2025 si ar urma sa fie folosita pe post de taxi si masina de livrari in Hamburg, Germania.

Masina autonoma va arata exact ca si ID.Buzz de serie si va fi lansata in anul 2025 ca si vehicul comercial si masina de taxi. In plus, aceasta versiune va juca rolul de taxi autonom in Hamburg. Obiectivul pe care Volkswagen si l-a propus este acela ca pana in anul 2030 acest model sa functioneze in regimul acesta in numai putin de 50 de orase din Europa si din America de Nord.

Pe piata europeana, Volkswagen intentioneaza sa dezvolte propriul serviciu de ride sharing si de transport personal. In America de Nord, modelul autonom urmeaza sa isi faca intrarea in flota unor companii cunoscute precum Uber sau Lyft.

Conceptul a fost prezentat de Volkswagen anul trecut si s-ar putea sa fie botezat ID. Buzz AD. Acest concept este echipat cu un sistem de inteligenta artificiala Argo AI, cu 7 senzori lidar si 11 senzori radar.

Sistemul poate detecta obiecte si persoane care se afla la o distanta de maxim 400 de metri.

Sursa: https://www.presse-citron.net/id-buzz-le-combi-volkswagen-electrique-va-couter-une-petite-fortune/

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *