Cum să cureți eficient covorașele auto

img
Home / Stiri si noutati auto / Cum să cureți eficient covorașele auto

Interiorul mașinii tale este spațiul în care petreci cel mai mult timp după propria locuință și biroul de la muncă. La fel cum faci curat acasă, la fel trebuie să te preocupe și mașina, indiferent dacă preferi să te ocupi personal ori să lași această sarcină în grija profesioniștilor. Cei mai mulți proprietari consideră că întreținerea mașinii este responsabilitatea lor, iar dacă și tu te numeri în această categorie, află cum trebuie să procedezi pentru un rezultat de excepție.

O mașină curată și bine îngrijită își va păstra valoarea odată cu trecerea anilor. Acesta este, probabil, cel mai bun motiv care să te facă să cureți periodic mașina, atât în exterior, dar și în interior. În ceea ce privește tapițeria și mocheta lucrurile pot fi puțin mai complicate. Din acest motiv am pregătit un articol cu cele mai importante recomandări pentru o curățare eficientă a covorașelor auto.

1.  Alege echipamente și produse adecvate

Curățarea covorașelor este destul de dificilă, având în vedere toată murdăria acumulată în timp. Până la urmă, covorașele sunt cele pe care pui pantofii murdari, care poartă nisip, praf, noroi și alte reziduuri. Pentru o curățare eficientă vei avea nevoie de un aspirator puternic, de o perie, lavete, soluție de curățat și un lighean cu apă.

2.  Aspiră interiorul

Chiar dacă scopul tău este curățarea covorașelor auto, acestea nu pot fi puse la loc într-o mașină murdară. Aspiră tot interiorul, insistând cu atenție la îmbinări, sub banchete și chiar în spațiile de depozitare din scrumiere. Dacă ai un covoraș auto Skoda va trebui să îl aspiri și pe el profund, astfel încât atunci când îl vei spăla să nu se formeze noroi. Mută scaunele la maxim în față și în spate, astfel încât să poți ajunge cu aspiratorul în cele mai ascunse locuri. Ține minte că un covoraș bine aspirat este pe jumătate curat.

3.  Curăță covorașele cu o soluție lichidă

Această operațiune este recomandat să o faci în afara mașinii, poate chiar pe asfalt. După ce ai preparat în prealabil soluția, prin adăugarea șamponului special în ligheanul cu apă, cu ajutorul unei perii sau al lavetei poți începe să speli ușor covorașele. Dacă există zone mai murdare ori cu pete de substanțe dificile (grăsime, sânge, cafea sau ciocolată), poți utiliza soluții speciale pentru scoaterea petelor. Acestea sunt foarte ușor de utilizat, având ambalajul sub formă de roll-on. Tot în această etapă nu uita să cureți și portbagajul, mai ales dacă ai instalat un covoraș tip tăviță Skoda.

4.  Clătește covorașele

După spălarea cu soluție specială, covorașele trebuiesc clătite. Aruncă apa din lighean care este deja murdară și înlocuiește-o cu alta curată. Cu ajutorul unei lavete șterge din nou covorașele astfel încât șamponul să fie îndepărtat în totalitate. Cu aceeași lavetă poți șterge și o tăviță portbagaj Honda, fabricată din cauciuc rezistent.

5.  Lasă covorașele auto să se usuce

În special în sezonul rece, covorașele proaspăt curățate trebuiesc lăsate în aer liber pentru a se usca. Dacă le vei pune ude în mașină există riscul să se formeze mucegai ori să se dezvolte un miros urât.

6.  Aspiră din nou covorașele (opțional)

Pentru o curățare completă, după ce vei monta la loc covorașele auto, le poți aspira încă o dată. Cu această ocazie vor fi îndepărtate și ultimele urme de murdărie, iar covorașele vor căpăta un miros proaspăt, de lucru curat.

Curățarea covorașelor auto și a mochetei din interiorul mașinii nu este același lucru cu aspirarea covoarelor din casă. În primul rând vorbim despre suprafețe foarte murdare, pe care se calcă zilnic cu pantofii de pe stradă. În al doilea rând, sunt suprafețe mici, destul de greu de aspirat și care trebuiesc spălate cu multă atenție, deoarece noroiul și resturile pot pătrunde adânc în fibră. Ține cont de recomandările de mai sus, iar covorașele auto vor primi mereu o nouă viață atunci când le vei curăța eficient.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *