BMW dezvaluie iX3, X3-ul electric la un pret incepand cu 72 950 euro

img
Home / Stiri si noutati auto / BMW dezvaluie iX3, X3-ul electric la un pret incepand cu 72 950 euro

Anuntat de catre un concept in urma cu mai bine de doi ani, iX3 este in sfarsit oficial, sub forma de serie. X3 devine astfel primul BMW lansat care ne ofera alegerea intre benzina, diesel, hybrid sau 100% electric.

BMW a fost unul din primii constructori care s-au lansat pe piata electricii moderne, odata cu comercializarea modelului i3 incepand cu anul 2013. Insa, de atunci, nimic. Drept urmare, fanii marcii au fost nevoiti sa astepte mai bine de 7 ani pentru a beneficia de un al doilea autovehicul 100% electric din gama bavareza. Si, de data aceasta, strategia este diferita, deoarece constructorul a plecat de la un model clasic. Alegerea a fost modelul X3, care devine astfel iX3 pentru a putea rivaliza cu Audi e-tron, Mercedes EQC si Tesla Model Y.

Regasim deci silueta lui X3. Masina profita totusi de elemente de stil specifice. In fata putem observa un calandru nou si insertii cromate. Contururile adopta o culoare albastra, culoarea semnatura a familiei i pe care o putem regasi in decoruri.

Aceste evolutii estetice participa la o ameliorare semnificativa a aerodinamismului. In acelasi scop, putem observa la acest model un model de jante inedite. Extrem de gandite si de lucrate cu scopul de a reduce rezistenta la frecare, acestea din urma ajuta noul model de la BMW sa castige numai putin de 10 kilometri de autonomie. La bord nimic de semnalat in mod special. De notat prezenta elementelor albastre. Abitabilitatea si modularitatea sunt pastrate, cu o bancheta care se pliaza in functie de formatul 40/20/40. Volumul este de 510 litri spre deosebire de 550 litri in cazul versiunii electrice.

iX3 dezvaluie o noua generatie de motorizare electrica odata cu acest model care va fi reluata anul viitor odata cu i4 si de catre iNext, viitorul model al gamei i, despre care se vorbeste deja ca va deveni dupa lansare vedeta constructorului. iX3 beneficiaza de 286 CP. Modelul este o propulsie. Cuplul maxim este de 400 Nm. Disponibil instant, permite accelerari frumoase. Se ajunge de la 0 la 100km/h in doar 6,8 secunde. Viteza maxima este cu toate acestea limitata la 180 km/h.

Vehiculul primeste o baterie lithium-ion cu o capacitate bruta de 80 kWh si o capacitate utila de 74 kWh. BMW anunta o autonomie de pana la 460 de kilometri. Se incarca pana la 80% in mai putin de 34 de minute si autonomia de 100 kilometri se regaseste in mai putin de 10 minute.

iX3 va fi propus in doua variante. Inspiring, care va costa 72 950 euro, cu jenti de 19 inchi, haion electric si asitent BMW Intelligent Personal Assistant si modelul Impressive, la un pret de 79 350 euro cu jante de 20 inchi si sunet Harman Kardon. De notat este ca acest iX3 va fi fabrcat doar in Chinasi exprotat spre restul lumii.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  1 Comments

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *