Volkswagen lanseaza procesul complet de productie in Rusia

img
Home / Stiri si noutati auto / Volkswagen lanseaza procesul complet de productie in Rusia

 
 
 
Eveniment festiv alaturi de premierul Putin în noua fabrica din Kaluga
Kaluga/ Bucuresti, 21 octombrie 2009 – Premierul rus Vladimir Putin si prof. dr. Martin Winterkorn, presedintele consiliului de administratie al Volkswagen AG, au lansat împreuna în cursul zilei de marti semnalul pentru lansarea oficiala a productiei în fabrica ruseasca din Kaluga.
Fabrica face parte din strategia internationala de expansiune a concernului Volkswagen pe una dintre pietele care va înregistra pe termen lung o crestere foarte importanta.
„Rusia este pe cale sa devina una dintre cele mai importante tari din lume în industria auto, iar concernul Volkswagen va influenta acest viitor cu succes si în calitate de partener fiabil. De astazi am început oficial activitatea de productie în Rusia”, a declarat Winterkorn în Kaluga. Privind catre viitor, piata ruseasca reprezinta o componenta esentiala a strategiei de dezvoltare 2018 a firmei Volkswagen, a mai adaugat Winterkorn.
În prima etapa de dezvoltare a fabricii, începând cu luna noiembrie 2007, în cadrul operatiunilor de montaj SKD, reprezentând montarea de autovehicule din componente de mari dimensiuni, au fost produse deja peste 100.000 de autoturisme din marcile Volkswagen si Škoda pentru piata ruseasca. Productia integrala lansata astazi, cu o executie proprie de caroserii, vopsitorie si montaj, va oferi începând cu anul 2010 o capacitate anuala de pâna la 150.000 de autovehicule. Peste 600 de oaspeti din sectorul politic, economic si media au salutat primele modele realizate integral în Rusia – este vorba despre Volkswagen Tiguan si Škoda Octavia. În lunile urmatoare, concernul Volkswagen va extinde productia locala cu alte trei modele, urmând sa fie realizat si un model hatchback conceput special pentru piata din Rusia.
„Pe piata importanta a automobilelor din Rusia, Volkswagen mizeaza pe o crestere durabila. În prezent, prin intermediul marcilor sale puternice si a tehnologiei remarcabile, concernul face parte din topul primilor trei producatori la capitolul autovehiculelor vândute. Fabrica noastra foarte flexibila din Kaluga s-a dovedit în acest context cel mai important factor de succes. Multumirile mele speciale se adreseaza echipei Volkswagen Group Rus”, a declarat prof. Jochem Heizmann, membru al consiliului de administratie al concernului, responsabil pentru sectorul de productie.
De la lansarea operatiunilor de montaj la Kaluga în urma cu exact doi ani, concernul Volkswagen a reusit sa îsi extinda cota de piata în Rusia, într-un context dificil, de la 3,2 procente la o cota actuala de 6,6 procente, ceea ce înseamna mai mult decât o dublare a ponderii initiale. În timp ce piata de ansamblu din Rusia s-a redus cu peste jumatate în primele noua luni, în comparatie cu aceeasi perioada din anul precedent, vânzarile înregistrate de Volkswagen Group Rus au scazut cu numai aproximativ o cincime.
În Rusia, numai la locatia din Kaluga, Volkswagen a investit aproximativ 570 de milioane de euro pentru realizarea noii uzine de automobile. Din vara anului 2009, departamentul de logistica a fabricii dispune de propriul punct vamal care faciliteaza procedura pentru transporturile feroviare. Cu un volum total al investitiilor de 774 milioane euro, concernul Volkswagen este cel mai mare investitor în sectorul de automobile din Rusia.
Volkswagen Group Rus dispune în prezent de peste 1.800 de angajati la Kaluga, iar societatea de vânzare din Moscova numara alti 300 angajati. Pâna la finalul anului 2010, la Kaluga vor lucra aproximativ 3.000 de angajati.
Cu ocazia lansarii oficiale a productiei, Volkswagen a facut referire si la implicarea în domeniul sponsorizarii activitatilor sportive din Rusia. Din primavara anului 2009, marca Volkswagen a devenit sponsorul principal al nationalei de fotbal a Rusiei. La mijlocul lunii septembrie 2009, Volkswagen Group Rus a încheiat cu comitetul de organizare „Soci-2014” un contract de sponsorizare, în calitate de partener oficial în sectorul automobilistic pentru Jocurile Olimpice de Iarna din 2014 de la Soci.
 
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *