Vanzarea modelului Lexus GX460 suspendata

img
Home / Stiri si noutati auto / Vanzarea modelului Lexus GX460 suspendata

Vanzarea modelului Lexus GX460 suspendata
Noi probleme la Toyota: Vânzarea modelului Lexus GX460, suspendata. Masinile se pot rasturna.
Toyota are din nou probleme. Pe banca acuzarii este, acum, un model al marcii de lux a concernului, Lexus. O populara revista americana le recomanda cititorilor sa nu cumpere acest model, deoarece nu este sigur. Concernul japonez a luat situatia în serios si a suspendat, la rândul sau, vânzarea modelului.
Revista Consumer Reports le-a recomandat cititorilor sa nu cumpere modelul Lexus GX 460, din cauza unor probleme la frâne si acceleratie. Expertii considera ca deficientele pun în pericol securitatea automobilistilor. Evaluarea este motivata prin rezultatele testelor efectuate la cererea revistei.
Potrivit expertilor, daca masina este „dusa pâna la limita”, este posibil ca sistemul electronic de stabilizare sa nu poata preveni rasturnarea.
Asemenea accidente nu s-au înregistrat, totusi, precizeaza Consumer Reports. Toyota a reactionat imediat: a suspendat vânzarea modelului GX 460 în Statele Unite, iar celor care detin deja aceste masini le-a propus un alt automobil, cu împrumut, pâna la remedierea defectiunilor.
Reactia rapida, din acest caz, a concernului japonez contrasteaza cu raspunsul sau lent la primele semnalari ale problemelor la frâne si accelerator, de anul trecut. Acele probleme au obligat, pâna la urma, Toyota sa retraga în ateliere nu mai putin de noua milioane de masini.
În plus, concernul s-a ales cu o amenda de 16 milioane de dolari si nenumarate procese din partea clientilor. Dupa aceasta experienta, Toyota va face cu siguranta tot posibilul pentru a elimina problemele modelului Lexus – chiar daca, deocamdata, expertii firmei nu le-au confirmat.
 
 
 
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *