Trei premiere pentru Kia Motors la Geneva Motor Show

img
Home / Stiri si noutati auto / Trei premiere pentru Kia Motors la Geneva Motor Show

Trei premiere pentru Kia Motors la Geneva Motor Show
– Premiera mondiala a noului Kia Sportage crossover – Premiera mondiala a conceptului Kia Venga electric- Premiera europeana pentru conceptual hibrid Kia Ray
(SEUL) 2 martie 2010 – Pentru a marca premiera mondiala a noului Kia Sportage in cadrul Salonului International Auto de la Geneva, Kia Motors Corporation va expune trei exemplare din acest model.
Noul Sportage este capul de afis al unei impresionante prezente Kia la acest salon, care include si sub-brandul “verde” EcoDynamics reprezentat de premiera mondiala a conceptului electric Venga EV si debutul European al concept-sedanului hybrid Kia Ray.
“Prezenta puternica a Kia la Geneva va ingloba trei premiere si va sublinia designul stilat si calitatea fabricatiei. Cu noul Sportage, am creat un crossover cu 5 locuri, foarte atragator. Este in deplina concordanta cu asteptarile si necesitatile de azi ale consumatorilor”, a declarat Hyoung-Keun Lee, presedinte al Kia Motors Corporation. 
“In timpul recesiunii economice mondiale, produsele Kia si-au pastrat atractivitatea pentru clienti si acest lucru ne-a permis sa ne crestem cota de piata in multe regiuni. Anul trecut am livrat clientilor nostri peste 1.65 milioane de vehicule, reprezentand o crestere cu 20%. Anul acesta, sunt convins ca noul Sportage, noul Venga, noul Sorento Soul si popularele déjà cee’d si Forte vor asigura vanzari de success pentru Kia si vor atrage tot mai multi oameni catre brandul nostrum”, a adaugat Lee.
Noul Kia Sportage – un crossover (si) urban
Cu o caroserie complet noua, motorizari noi si un stil proaspat, puternic, care introduce un nou tip de estetica dinamica, noul Kia Sportage este un crossover care se preteaza perfect si orasului, adaptat necesitatilor familiilor moderne, consumand mai putin carburant si avand emisii reduse de CO2.
Mai lung, mai lat si mai “turtit” decat modelul precedent, noul aspect retine AND-ul de SUV, care a facut cea de-a doua generatie de Sportage atat de populara.
Sub conducerea designerului-sef Peter Schreyer, echipele de design ale Kia au creat aceasta a treia generatie de Sportage preluand multe elemente de la conceptual Kia Kue, prezentat in 2007.
Lung de 4.4 metri, noul Sportage este mai fluid si mai usor decat predecesorul, cu un coeficient al aerodinamicitatii de 0.37 (scazut de la 0.40) si o scadere importanta a greutatii, de 91 kg – imbunatatind astfel consumul si performantele.
In momentul cand noul Sportage va incepe sa fie comercializat in Europa (in a doua jumatate a acestui an), acesta va beneficia de 4 motorizari (doua pe benzina si doua diesel, acoperind o plaja de putere de la 115 CP la 163 CP), transmisii manuale si automate in 6 trepte si tractiuni integrale sau fata. In Europa, tehnologia Start/Stop va reduce emisiile de CO2 emissions pana la 138 g/km.
Kia Venga EV,  concept car-ul electric
Avand premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva Kia Venga EV concept car are exact aceleasi dimensiuni cu MPV-ul care s-a lansat de curand in Europa (in Romania, din aprilie). Este propulsat de un motor electric cu puterea de 80 kW dezvoltand un cuplu maxim de 280 Nm. 
Continuand linia ‘EcoDynamics’, Venga EV include o baterie de 24 kWh bazata pe inovativa tehnologie LiPoly (Lithium Ion Polymer), care ofera o serie de avantaje clare fata de celelalte tipuri de baterii, asigurand o autonomie de 180 km la o singura incarcare.
Dupa ciclul rapid de incarcare (50 kW) de doar 20 minute, bateria este la 80% din capacitate. Ciclul normal de incarcare (3.3 kW) dureaza opt ore.
Venga EV este un vehicul electric cu tractiune fata cu grupul propulsor plasat exact in locul motorului conventional, iar bateria se afla sub podeaua portbagajului. Venga EV accelereaza de la 0-100 km/h in 11.8 secunde si atinge o viteza maxima de 140 km/h.
Premiera europeana a hibridului  Kia Ray
Dupa premiera mondial la recent incheiatul salon auto de la Chicago, conceptual Kia Ray isi face si debutul European la Geneva. Acest hybrid poate parcurge peste 80 km doar pe propulsie electrica si atinge un total de 1.200 km cu un singur plin, la un consum mediu de 1,398 l/100km. 
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *