Renault astepata de la autoritatile romane bonusuri pentru masinile electrice

img
Home / Stiri si noutati auto / Renault astepata de la autoritatile romane bonusuri pentru masinile electrice

 
 
 
 
Reprezentantii grupului Renault se asteapta ca autoritatile din România sa acorde bonusuri ecologice de pâna la 5.000 de euro cumparatorilor de masini cu propulsie electrica, peste doi sau trei ani.
Constructorul auto va aduce primul automobil electric în România, denumit Fluence, la sfârsitul anului 2011.
„Pentru început tintim persoanele juridice, autoritatile, nu persoanele fizice. Ulterior vom dezvolta împreuna cu autoritatile o infrastructura de încarcare. (…) Exista interes si acest tip de infrastructura poate fi construita prin fonduri structurale”, a declarat agentiei MEDIAFAX directorul comercial al Renault în România, Fabrice Cambolive, prezent la Salonul Auto de la Frankfurt.
El a afirmat ca avantajele automobilelor electrice vor consta în costuri reduse de întretinere si exploatare, iar o componenta importanta va fi bonusul ecologic oferit de autoritati.
„Oamenii trebuie sa se gândeasca la cât îi costa sa faca o mie sau doua mii de kilometri pe luna folosind o masina electrica si cât îi costa sa parcurga aceeasi distanta cu o masina cu motor cu combustie interna (…) Noi ne asteptam la stimulente de 5.000 de euro”, a spus Cambolive.
Oficialii Renault s-au întâlnit, miercuri, la Salonul Auto de la Frankfurt, cu reprezentantii unui oras din România, carora le-a prezentat gama de masini electrice. Producatorul nu a anuntat despre ce oras este vorba si nici celelalte comunitati cu care grupul poarta discutii pentru construirea infrastructurii de alimentare pentru masinile electrice.
Renault a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt patru concepte de automobile electrice, Fluence Z.E., Twizy Z.E., Kangoo Z.E. si Zoe Z.E. Primele trei vor intra în productie în 2011, iar ultimul în prima parte a anului 2012.
Directorul general executiv al Renault, Carlos Ghosn, a declarat ca viitorul masinilor electrice va depinde de pretul barilului de petrol pe piata internationala.
„Daca e sub 70 de dolari, vom avea o problema. Daca ajunge la 200 de dolari, ecuatia economica este foarte usoara, iar daca depaseste 200, devine si mai usoara”, a declarat Ghosn într-un interviu acordat la Salonul Auto de la Frankfurt.
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *