Proiectul SKODA FABIA SUPER 2000

img
Home / Stiri si noutati auto / Proiectul SKODA FABIA SUPER 2000

 
 
 
PROIECTUL ŠKODA FABIA SUPER 2000 – UN SUCCES IN ISTORIA RALIULUI
O pauza de 3 ani plus un an de pregatiri si teste dificile – acesta a fost startul pentru proiectul Fabia Super 2000, proiect prin care Škoda Motorsport îsi continua traditia unica de peste 100 de ani de excelenta.
Echipa fabricii a prezentat la raliul de la Monte Carlo din luna ianuarie a acestui an noua lor masina, model ce a surprins placut si a câstigat recunoastere imediata. Astfel, echipa Škoda Motorsport s-a bucurat de momente de neuitat în cadrul evenimentelor IRC ce au urmat: victoria echipajului Hänninen – Markkula în cadrul raliului Rusiei din luna iulie si cele doua victorii ale echipajul format din Kopecký – Starý la etapele din Cehia si Spania, în lunile august respectiv septembrie, victorii extraordinare în istoria raliului pentru Škoda. Kopecký si Starý au terminat pe locul al 2-lea în primul lor sezon IRC, echipa Škoda clasându-se pe locul al doilea în conditiile în care nu a participat la toate etapele campionatului.
Comentând pe marginea proiectului Fabia Super 2000, seful Škoda Motorsport, Michal Hrabánek,  a afirmat : “Am demarat acest proiect în baza unei idei clare, sustinuta de trei piloni esentiali : (i) participarea, cu prioritatea indiscutabila de a fi prezenti în etapele importante, (ii) consumatorul, si scopul de a vinde 10-15 masini corelat cu o colaborare cât mai buna cu importatorii nostrii si (iii) dezvoltarea automobilului, un proces, de altfel, întotdeauna nesfârsit… Aceste trei aspecte sunt complementare, echipa Škoda fiind într-adevar satisfacuta de rezultatele din 2009, daca e sa le privim per ansamblu. Am avut parte de progrese  importante la raliuri, devenind competitivi în adevaratul sens al cuvântului, si am dezvoltat o masina rapida si fiabila care, în combinatie cu o echipa profesionista, este dornica si capabila sa câstige competitia. Toate echipele private ce au folosit aceasta masina s-au bucurat de succes în 2009. Patrik Sandell (SWE) de la echipa BRR a câstigat etapele PWRC din Norvegia si Cipru. Lambros Athanassoulas (GRE) de la echipa A-Style a triumfat la Raliul Acropolis, pe când Eyvind Brinyldsen (NOR) a câstigat la categoria N in Raliul Cataloniei. Fabia S2000 a mai avut parte de o serie de rezultate extraordinare în etapele nationale ale raliurilor, în special în Austria (Raimund Baumschlager), Spania (Alberto Hevia) si Italia (Piero Longhi).  Conducând o Fabia proprietate personala pentru echipa BRR, componentul echipei Škoda Motorport (echipa fabricii) Juho Hänninen a câstigat Raliul Finlandei. Toate aceste realizari sunt o promovare excelenta a marcii Škoda “.
“Mai mult, am vândut deja 13 masini unor clienti privati si avem în plan sa mai vindem alte 3 unitati pâna la sfârsitul acestui an. Cererea a continuat sa depaseasca capacitatea noastra de productie pe tot parcursul anului, ceea ce nu face decât sa întareasca faptul ca Fabia S2000 este un produs excelent. Importatorii nostrii ne împartasesc parerea, fiind interesati sa sustina proiectul si sa joace un rol activ în derularea acestuia. În continuare ne  vom concentra asupra întaririi pozitiei noastre pe pietele din Italia, Spania, Austria, Cehia, Belgia sau Emiratele Arabe Unite. Dar vrem sa patrundem si pe piete cu un potential urias de dezvoltare, cum ar fi Germania, Polonia, Franta, Slovacia sau Scandinavia. Ceea ce publicul nu poate observa este dezvoltarea continua a modelelor, îmbunatatirea parametrilor modelelor”, adauga Hrabánek.
“Agenda acestui an legata de raliuri s-a încheiat acum. Prioritatea pentru sezonul urmator este IRC-ul, unde vom lua parte la etapele principale – la fel ca în acest an, dar vom încerca o marire a numarului de aparitii. Cu siguranta vom lua parte la raliul de la Monte Carlo din ianuarie care, datorita celor de la Eurosport TV va fi un eveniment cu o acoperire extraordinara.  Doresc sa multumesc ambelor echipe Škoda care au lucrat din greu pentru aceste rezultate. Abordarea lor a fost una profesionista, fiind într-adevar indispensabili succesului nostru. De asemenea as dori sa multumesc întregii echipe Škoda pentru efortul depus”, a concluzionat Michal Hrabánek.
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *