Pasajul suprateran Pipera Tunari deschis luni

img
Home / Stiri si noutati auto / Pasajul suprateran Pipera Tunari deschis luni

 
 
 
 
Pasajul suprateran Pipera -Tunari va fi deschis luni, dupa mai bine de doi ani de la începerea lucrarilor. Lucrarile începute în august 2007, ar fi trebuit încheiate initial în urma cu un an, la 30 noiembrie 2008. Termenul de finalizare a fost prelungit apoi, în mai multe etape, pâna în noiembrie anul acesta.
Pasajul Pipera Tunari trebuia sa fie gata în noiembrie anul trecut iar costul initial era de peste 6 milioane de Euro. Lucrarile au fost oprite pentru ca la sapaturile pentru instalarea pilonilor de sustinere au fost descoperite mai multe retele ale Romtelecom, Distrigaz si Apa Nova. Acestea au fost mutate. Nota de plata – 4 milioane de Euro.
Apoi firma contructoare s-a „împiedicat” de stâlpii de tensiune ai CFR ului. Dupa luni de zile si au dat seama ca stâlpii nu trebuie mutati pentru ca podul poate trece pe deasupra lor.
Reteaua de tensiune a CFR va fi mutata dupa terminarea podului. Lucrarile au fost reluate dar între timp factura s-a dublat, ajungând la peste 11 milioane de lei.
Pasajul îi va scuti pe soferi de asteptatul la calea ferata si le va facilita accesul celor din Pipera în Bucuresti. Pe timpul lucrarilor circulatia feroviara a fost deviata pe ruta Mogosoaia asa ca 16 trenuri vor ajunge la destinatie cu o ora întârziere. Traficul feroviar va fi reluat sâmbata.
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *