Noul depozit de piese de schimb originale Mercedes Benz Romania

img
Home / Stiri si noutati auto / Noul depozit de piese de schimb originale Mercedes Benz Romania

Noul depozit de piese de schimb originale Mercedes-Benz România: reconfirmarea angajamentului fata de clienti si parteneri
• Mercedes-Benz România inaugureaza depozitul de piese originale de la Oradea 
• Noul depozit – o investitie în competitivitatea pe termen lung bazata pe reconfirmarea angajamentului fata de clienti si parteneri
• Prin noua investitie Mercedes-Benz România estimeaza ca în luna decembrie 2009 procentul de onorare a comenzilor primite de la centrele autorizate cu piesele aflate pe stoc la depozitul din Oradea va fi de 82%
• Termen de livrare de o zi catre centrele autorizate din întreaga tara, în cazul pieselor aflate pe stocul de la depozitul din Oradea
• Suprafata depozitului – aproximativ 4.000 mp; în prezent contine un stoc permanent de piese cu o valoare de vânzare de aproximativ 5.000.000 euro
Oradea – Mercedes-Benz România inaugureaza depozitul central de piese de schimb originale la Oradea, investind un capital de circa 3.000.000 de euro în dotarea    depozitului si în cresterea stocului de piese. Acesta investitie sustine si reconfirma angajamentul companiei fata de clientii si partenerii sai din România. Astfel, prin inaugurarea depozitului de la Oradea, Mercedes-Benz România vine în întâmpinarea clientilor si partenerilor sai printr-o serie de noi facilitati si avantaje, menite sa ofere în continuare produse si servicii de calitate, independent de contextul economic.
Inaugurarea depozitului de piese originale reprezinta un demers Mercedes-Benz România care creeaza noi oportunitati pentru partenerii sai, în ceea ce priveste cresterea eficientei activitatii after-sales si, în acelasi timp, asigura un cadru stabil pentru atingerea unui grad cât mai ridicat de satisfactie a clientilor finali, dupa momentul achizitionarii unui autovehicul Mercedes-Benz.
Calitatea serviciilor after-sales, grija pentru client, rigurozitatea, acuratetea si promptitudinea serviciilor oferite prin intermediul retelei autorizate Mercedes-Benz din România reprezinta o prioritate pentru departamentul After-Sales Mercedes-Benz România. Acest lucru presupune pastrarea tuturor promisiunilor facute clientilor si partenerilor Mercedes-Benz.
,,Având în vedere dinamica pietei si recuperarea lenta a economiei, demersurile companiei în conformitate cu realitatea si estimarile pietei au avut menirea de a sustine si optimiza activitatea noastra. Totusi, deoarece suntem încrezatori în potentialul viitor al pietei, Mercedes-Benz România continua sa îsi consolideze acum pozitia pentru momentul în care vom putea vorbi din nou de cresteri în piata, iar depozitul de la Oradea reprezinta un angajament în acest sens fata de clientii si partenerii nostri,” a declarat Michael Grewe, CEO si Presedinte Mercedes-Benz România.
Noul depozit central de piese originale Mercedes-Benz are o suprafata de aproximativ 4.000 mp si cuprinde circa 13.500 de repere distincte din diferite categorii, începând de la sigurante pâna la agregate (motoare si cutii de viteza). Volumul maxim de  stocare al depozitului este de aproximativ 23.000 de repere, volum pe care compania doreste sa îl obtina în urmatoarele sase luni. Stabilirea locatiei pieselor reprezinta rezultatul a patru factori principali: volumul, cantitatea, greutatea si miscarea stocurilor. Pentru a stabili locatia optima a pieselor de schimb este folosit un software special, care recomanda, în functie de factorii mentionati anterior, locatii pentru fiecare piesa care nu este adusa pentru prima data în depozit. Acest concept logistic îndeplineste cele mai moderne standarde în domeniu.
Stocul permanent de piese, cu o valoare de vânzare de aproximativ 5.000.000 de euro, cuprinde piese originale pentru marcile Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Mitsubishi Fuso Canter. Acest stoc de repere contine, de asemenea, si piese auto fabricate în România, la Cugir, in cadrul unei alte companii Daimler. Printre piesele de schimb produse la Cugir se numara roti dintate, întinzatoare de lanturi, arbori cu came si semifabricate.
,,Noul depozit central de piese de schimb originale Mercedes-Benz România are ca obiectiv principal nu doar cresterea gradului de satisfatie a clientilor finali, ci si a centrelor noastre autorizate, oferindu-le un suport excelent pentru o mai buna desfasurare a activitatii lor. Un partener de încredere, a carui misiune este întotdeauna excelenta, identifica în mod constant solutiile optime pentru propria activitate si pentru colaboratorii sai, cu un dezvoltat simt al responsabilitatii. Iar depozitul de la Oradea sustine aceste solutii în ceea ce priveste activitatea after-sales Mercedes-Benz pe piata autohtona,” a declarat Philipp Hagenburger, After-Sales Manager Mercedes-Benz România.
Depozitul ofera o serie de avantaje concrete cu privire la activitatea de service desfasurata prin intermediul retelei de centre autorizate Mercedes-Benz si la modul în care sunt asigurate serviciile catre clientii finali. Dezvoltarea stocului a condus la cresterea gradului de service (procentajul de piese de schimb comandate de catre centrele autorizate ce pot fi livrate direct de pe stocul din depozitul de la Oradea). Valoarea gradului de service este estimata la 82% pentru luna decembrie 2009, comparativ cu 68,7% în decembrie 2008. Factorul de rotatie este un alt indicator specific pentru un depozit de piese, reprezentând de câte ori a fost vândut stocul mediu într-o anumita perioada de timp. Daca în luna noiembrie a anului trecut factorul de rotatie al depozitului atingea 15,72, în aceeasi perioada a anului curent factorul de rotatie a ajuns la o valoare de 8,72. Valoarea factorului de rotatie este strâns legata de gradul de service. Prin urmare, cu cât factorul de rotatie este mai mare, cu atât gradul de service este mai scazut. De asemenea, un factor de rotatie ridicat înseamna renuntarea la mentinerea în stoc a pieselor de schimb cu miscare lenta. Valoarea ideala pentru factorul de rotatie este cuprinsa între 6 si 8. Valoarea estimata pentru finalul anului 2009 a factorului de rotatie este de 7,5.
Livrarea pieselor de schimb de la depozitul central din Oradea catre centrele autorizate Mercedes-Benz din tara se efectueaza zilnic. În acest sens, unul dintre efectele pozitive ale activitatii noului depozit se refera la reducerea semnificativa a timpului de asteptare în cazul clientului final. Cresterea semnificativa a disponibilitatii pieselor de schimb în depozitul central de la Oradea a condus la un timp mai scurt de livrare: o zi dupa comanda efectuata de catre centrul autorizat. Astfel, este asigurat un cadru stabil ce determina cresterea satisfactiei tuturor celor implicati în acest proces. În cazul în care piesele solicitate nu sunt disponibile în depozitul de la Oradea, ele sunt comandate de la depozitul central Daimler din Germania.
În plus fata de aceasta investitie, pentru a asigura cel mai înalt nivelul de satisfactie pentru centrele autorizate si clienti, a fost necesara optimizarea întregului lant logistic (transportul pieselor din Germania la Oradea si, intern, de la Oradea catre centrele autorizate) si a proceselor interne în depozit. În acest mod, a fost posibila extinderea orarului de comenzi efectuate de catre centrele autorizate (comenzile pot fi plasate acum pâna la ora 17:00 si, pentru cazurile de urgenta, pâna la ora 19:00), precum si obtinerea unui timp de livrare mai rapid pentru întreaga retea (piesele ajung la centrele autorizate înainte de ora 10:00 în ziua urmatoare). Toate aceste masuri, fara îndoiala, duc la o crestere a satisfactiei clientilor finali, deoarece autovehiculele lor pot fi acum reparate mai repede.
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *