Noul Ford Fiesta S2000 prezentat publicului

img
Home / Stiri si noutati auto / Noul Ford Fiesta S2000 prezentat publicului

 
 
 
 
Mult asteptatul model de raliuri Ford Fiesta S2000 a fost dezvelit in cadrul unei ceremonii de lansare, desfasurate la sediul M-Sport din Anglia. Noua masina de raliuri, rezultat a noua luni de munca din partea echipelor de design si inginerie M-Sport, a fost prezentata de catre Malcolm Wilson, directorul M-Sport. Gerard Quinn, directorul Ford Europa pe parte de motorsport, a fost prezent in calitate de invitat special la evenimentul de lansare S2000.
Fiesta S2000, primul autovehicul global dedicat raliurilor, dezvoltat de catre Ford in colaborare cu M-Sport, va fi eligibil pentru a concura in campionate nationale de raliuri, in IRC si in S2000 World Cup si urmeaza sa intre in omologare in luna ianuarie a anului 2010. Însa, debutul public va avea loc weekendul urmator, in cadrul ultimei etape din seria IRC – raliul Scotiei.
Invitatii au avut sansa sa observe in detaliu spectaculosul model, dezvoltat de catre consacratul director tehnic al M-Sport, Christian Loriaux si echipa sa, condusa de catre Anthony Brinkman – director design – si Chris Gray – inginer testari.
Continuând colaborarea strânsa cu Ford, echipa M-Sport a lucrat in tandem cu directorul tehnic Ford Motorsport, Mike Norton si echipa Ford de design pentru autovehicule mici – responsabila pentru implementarea liniei kinetic design pe modelul Fiesta – in scopul de a dezvolta o masina de raliuri dinamica si cu un aspect agresiv.
Toata experienta dobândita odata cu dezvoltarea performantului Ford Focus RS WRC a fost utilizata de catre M-Sport in conceperea modelului Fiesta S2000, respectând noile dispozitii ale FIA si rezultând un autovehicul ce poate fi utilizat de catre clienti, atât in competitii la nivel national, cât si international.
Fiesta S2000 a parcurs deja aproximativ 3000 kilometri in cadrul testelor europene efectuate, teste ce urmeaza a fi continuate la inceputul anului viitor, pentru a pregati debutul competitional al masinii.
Fiesta S2000 este cel mai recent produs, dintr-o lunga serie de autovehicule dezvoltate ca rezultat al parteneriatului de succes dintre M-Sport si Ford, incepând cu Escort Cosworth (1990) si culminând cu Ford Focus RS WRC si Ford Fiesta ST.
Modelul succede marele succes M-Sport Fiesta R2, model lansat in prima parte a anului curent si care a inregistrat deja victorii de proportii in raliuri europene.
Debutul Fiesta S2000 ofera pilotilor de raliuri posibilitatea de a evolua de la competitiile de nivel national la campionatul mondial de raliuri (WRC), in masini marca Ford.
Malcolm Wilson, director M-Sport a declarat:
„Aceasta este o zi ramarcabila pentru noi. Este prima masina de raliuri dezvoltata de catre Ford si M-Sport pentru nivel global. Consider ca am produs un autovehicul fantastic, iar aceasta lansare reprezinta un mare pas catre debutul sau in competitii de raliuri. Pentru prima data dupa cinci ani, am reusit sa aducem pe piata o masina Ford de concurs, capabila sa acapareze victorii in campionatele nationale din intreaga lume.”
„Este totodata rezultatul enormului efort depus nu numai de catre Christian Loriaux, cât si de catre intreaga echipa M-Sport. Am colaborat strâns cu Ford pentru acest proiect, iar cel mai bine vândut model al marcii, noul Ford Fiesta, a reprezentat baza perfecta de lucru. Stilul impresionant si elementele de design kinetic, carora li s-a adaugat amprenta M-Sport, vor transforma cu siguranta Fiesta S2000 intr-un enorm succes la nivel global.”
Christian Loriaux, director tehnic al M-Sport a mentionat:
„Am avut un sentiment fantastic astazi vazând masina in sfârsit lansata catre public dupa munca indelungata si testele realizate in spatele usilor inchise. Membrii echipei M-Sport au depus eforturi majore pentru a definitiva Fiesta S2000 intr-un interval de timp atât de scurt.”
„Echipa de design, condusa de catre Anthony Brinkma si Chris Gray, a lucrat sustinut iar succesul acestui proiect se datoreaza fiecarui membru M-Sport in parte. Am obtinut rezultate promitatoare in urma testelor initiale si sunt mai mult decât multumit de performantele modelului. Va fi un studiu interesant sa observam masina in comparatie cu competitorii sai.”
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *