Mercedes BlueZERO E-Cell Plus prezentat oficial

img
Home / Stiri si noutati auto / Mercedes BlueZERO E-Cell Plus prezentat oficial

 
 
 
 
Mercedes a facut publice informatii cu privire la conceptul BlueZERO E-Cell Plus, varianta foarte apropiata de cea care va fi produsa în serie. Vehiculul a debutat anul acesta, la Salonul Auto de la Detroit.
Automobilul dispune de un acumulator litiu-ion de 18kWh, care poate fi reîncarcat de un motor turbo de 1 litru, cu trei cilindri, care produce 50 kW (67CP). Potrivit Worldcarfans.com, aceasta combinatie îi permite lui E-Cell Plus sa calatoreasca pâna la 100 de kilometri doar prin intermediul electricitatii, înainte ca propulsorul pe benzina sa intre în actiune si sa prelungeasca autonomia masinii cu înca 500 de km.
Acumulatorul este conectat la un motor electric compact ce produce 100kW si un cuplu de 320 Nm. E-Cell Plus accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora în mai putin de 11 secunde iar viteza maxima este limitata la 150 km/h.
Cea mai importanta inovatie adusa de acest vehicul este reprezentata de tehnologia folosita la reîncarcarea acumulatorilor. Prin intermediul unui încarcator rapid de 20 kW, E-Cell poate fi încarcat în doar 30 de minute pentru o calatorie de 50 de kilometri. Acumulatorul poate fi încarcat complet într-o ora.
Totusi, daca este utilizat un charger standard de 3.3 kW, timpul de încarcare ajunge la aproximativ sase ore. Versiunea de serie a Mercedes E-Cell Plus este asteptata a fi prezentata în viitorul apropiat, nefiind precizata deocamdata o data exacta în acest sens.
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *