Mercedes Benz Vito electric cu zero emisii

img
Home / Stiri si noutati auto / Mercedes Benz Vito electric cu zero emisii

Mercedes Benz Vito electric cu zero emisii
• Premiera în fata unei audiente formate din membri ai ministerelor europene ale economiei • Vito asigura mobilitatea în zonele urbane fara sa emita CO2• Modelul electric Vito va intra în productie limitata în 2010• Primul autovehicul comercial usor din lume cu sistem electric• Daimler îsi confirma pozitia de lider în domeniul tehnologiei• Bateria cu litiu-ion confera modelului o gama extinsa de aplicatii• Sarcina utila – cu 900 kg mai mare
San Sebastián/Spania – Mercedes-Benz a dezvaluit în cadrul întâlnirii EU Competitiveness Council din San Sebastian, care a avut loc între 7 si 9 februarie, un autovehicul comercial usor electric creat pe baza modelului Mercedes-Benz Vito. Pe parcursul acestui eveniment, ministrii europeni ai economiei s-au reunit sa dezbata problemele legate de viabilitatea economica a tehnologiilor viitoare. Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management al Daimler AG, a sustinut un discurs pe tema durabilitatii autovehiculelor electrice, în calitatea sa actuala de presedinte al ACEA (European Automobile Manufacturers Association).
Creat dupa modelul lui Mercedes-Benz Vito, autovehiculul experimental care a fost prezentat, marcheaza începutul unei noi ere a mobilitatii locale fara emisii, în sectorul autovehiculelor comerciale usoare. Modelul Vito este primul autovehicul comercial usor din lume care încorporeaza aceasta tehnologie la iesirea din linia de productie, subliniind astfel devotamentul pe care Daimler AG îl are pentru mobilitatea sustenabila. Autovehiculul este rezultatul cercetarilor si activitatilor de dezvoltare din cadrul Daimler AG care se concentreaza pe trei aspecte: optimizarea motoarelor cu combustie interna, intensificarea eficientei folosind componente hibrid standard si operarea autovehiculului folosind bateriile si celulele de combustibil fara a degaja emisii.
În 2010, mai mult de 100 de autovehicule comerciale usoare Mercedes-Benz Vito vor fi livrate unui numar de 20 de clienti, majoritatea administratori de flote si institutii publice care vor sa transporte materiale în zone sensibile în ceea ce priveste mediul înconjurator, cu emisii zero de CO2 si cu zgomot redus. Astfel, scenariile presupun, în general, parcurgerea unor distante scurte si opriri dese în zonele urbane. Pentru  urmatoarea etapa a fost planuita productia altor 2.000 de autovehicule.
Configuratia mecanismului a fost exclusiv proiectata sa ruleze consumând energia bateriei si, din acest motiv, renunta la propulsia destinata motoarelor cu combustie.    
Bateria, creata pe baza tehnologiei avansate litiu-ion, alimenteaza autovehiculul cu energie. Cu un voltaj de 400 V, curent de 16 A  si o capacitate disponibila de 32 kWh, modelul Vito poate ajunge la 130 de km, dar aceasta valoare poate fi depasita abordând un stil de sofat adecvat. Motorul electric are o putere maxima de 90 kW. Maximizarea performantei s-a bazat pe cerintele clientului: limitarea electronica a vitezei maxime la 80km/h a fost stabilita pentru a satisface nevoile de mobilitate în interiorul si în afara ariilor urbane. 
În ceea ce priveste siguranta, toate cerintele sunt îndeplinite. Toate autovehiculele Vito sunt dotate cu ESP standard si încorporeaza ASB si ASR. Numarul si tipul airbag-urilor corespunde, de asemenea, specificatiilor lui Vito. Autovehiculul este supus crash teste-lor obisnuite pentru testarea sigurantei pasive. Nu exista pierderi în ceea ce priveste sarcina utila si volumul de încarcare, în comparatie cu modelele Vito conventionale, deoarece sarcina utila este crescuta cu 900 kg.
Ansamblul modelelor electrice Vito este direct integrata în productia standard. Uzina Mercedes-Benz din Vitoria, regiunea Basca din Spania, se pregateste deja sa dea curs provocarilor de a fabrica o noua varianta a autovehiculului. Eforturile în domeniul logisticii, training-ul personalului si tehnologia productiei primesc sustinere financiara din partea guvernului local.
Si în Germania, Ministerul Federal al Mediului, Protectiei Naturii si Sigurantei Nucleare (BMU) ofera subventii pentru a sustine demersurile Mercedes-Benz Vans în zonele de cercetare si dezvoltare, testare si implementare.
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *