Mazda anunta primul RX8 Hydrogen RE pentru Norvegia

img
Home / Stiri si noutati auto / Mazda anunta primul RX8 Hydrogen RE pentru Norvegia

Mazda anunta primul RX8 Hydrogen RE pentru Norvegia
 
 
 
• Alteta Sa Regala Printul Mostenitor al Norvegiei a participat la evenimentul de inaugurare a doua noi statii de alimentare cu hidrogen pe ruta Oslo-Stavanger. • Ministrul norvegian al Transporturilor a testat noua Mazda RX-8 Hydrogen RE.• Începând cu aceasta vara, Mazda va livra mai multe modele RX-8 Hydrogen RE facelift Norvegiei.
Bucuresti, 12 mai 2009 – În cadrul unei ceremonii istorice de la Oslo, Mazda a prezentat o solutie gândita pentru protejarea mediului – primul vehicul RX-8 Hydrogen RE echipat pentru Norvegia. Lansarea a fost prilejuita de ceremonia de deschidere a celor mai noi statii de alimentare cu hidrogen din cadrul proiectului HyNor. Prin intermediul acestei inaugurari, proiectul norvegian dedicat utilizarii hidrogenului a realizat un pas major spre crearea unei infrastructuri extinse, bazata pe hidrogen, pe parcursul rutei de 580 de km dintre orasele Oslo si Stavanger.
La eveniment au luat parte Alteta Sa Regala Printul Mostenitor al Norvegiei si Ministrul norvegian al Transporturilor, doamna Liv Signe Navarsete. Dupa ce Alteta Sa Regala a alimentat vehiculul cu combustibil, doamna Navarsete a condus automobilul sport, echipat cu motor rotativ, de la Oslo la statia de alimentare din Drammen, parcurgând distanta cu zero emisii. Dupa livrarea acestui prim model RX-8 Hydrogen RE facelift, Mazda va furniza mai multe autovehicule cu specificatii norvegiene pentru proiectul HyNor în sistem de închiriere, la începutul acestei veri.
Mazda ofera acest model si în Japonia, însa pentru proiectul HyNor vehiculele au fost modificate pentru a fi compatibile cu cerintele europene din Norvegia, fiind echipate cu volan pe partea stânga si transmisie manuala. RX-8 Hydrogen RE reprezinta rezultatul a 18 ani de cercetare si dezvoltare Mazda în domeniul utilizarii hidrogenului drept combustibil. Autovehiculul foloseste un motor rotativ hibrid, care permite trecerea de la hidrogen la benzina acolo unde nu exista infrastructura pe hidrogen.
Aceasta tehnologie este doar unul dintre proiectele Mazda destinate protejarii mediului, integrate in strategia “Sustainable Zoom-Zoom”, care include si alte solutii inovatoare, precum noile generatii de motoare diesel si sistemul de economisire a consumului de combustibil denumit i-STOP.
HyNor este o initiativa unica a industriei norvegiene, demarata în 2006, menita sa demonstreze implementarea concreta în viata reala, pe traseul dintre Oslo si Stravanger, a unei infrastructuri axate pe energie obtinuta din hidrogen. Proiectul include toti pasii necesari pentru dezvoltarea unei societati bazate pe hidrogen si adaptate conditiilor locale.
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *