Mazda CX7 facelift diesel a fost lansata in Europa

img
Home / Stiri si noutati auto / Mazda CX7 facelift diesel a fost lansata in Europa

 
 
 
 
Bucuresti, 15 octombrie 2009 – Mazda CX-7 este unul din putinele modele care combina designul sportiv si placerea condusului cu spatiul si functionalitatea unui SUV. CX-7 s-a bucurat de succes înca de la lansare, cu aproximativ 190.000 de unitati vândute la nivel global si peste 15 premii câstigate. Varianta facelift redefineste caracteristicile modelului, în termeni de design, performante si emotie, evoluând totodata din punct de vedere al confortului si al tinutei de drum. În plus, noua motorizare diesel MZR-CD 2.2 litri se adauga propulsorului pe benzina, ambele respectând normele Euro 5. Pretul de pornire cu toate taxele pentru modelul echipat cu motorul diesel este de  28.290 Euro.
La exterior, noul model pastreaza si accentueaza linia spotiva, mostenita de la vechea generatie, aducând si elemente de noutate. Pentru un aspect mai dinamic si mai sportiv, în partea din fata a fost integrata o grila în 5 puncte, iar spoilerul frontal adaposteste noi faruri de ceata. Caracterul premium este de asemenea subliniat, atât grila, cât si pragurile laterale ale versiunii facelift înglobând accesorii cromate. Îmbunanatirile vizuale continua cu spoilere modificate în partea din spate, atât sub portbagaj, cât si deasupra lunetei. Exteriorul este completat cu noile jante de aliaj de 18” sau 19” (în functie de versiunea de echipare) cu aspect trimdimensional. De asemenea, lista de culori disponibila a fost actulizata cu trei noi nuante – Aluminium Metallic, Stormy Blue Mica si Sparkling Black Mica.
La interior noua Mazda CX-7 facelift combina functionalitatea si spatiul oferite de un SUV cu ergonomia habitaclului si influentele sportive accentuate. Scaunele din fata sunt ajustabile electric, soferul beneficiind si de memorii pentru reglajul personalizat. Alaturi de noul volan, care a fost redesenat si include mai multe comenzi, bordul a fost acoperit cu materiale mai placute la atingere iar fantele de ventilatie au fost încadrate de inele cromate, sporind senzatia premium a habitaclului. Calitatea este subliniata si de îmbinarile perfecte ale materialelor de pe bord, specifice autovehiculelor asamblate în Japonia. Tahimetrul si turometrul au fost, de asemenea, dotate cu indicatoare si cadrane noi, pentru un aspect tridimensional. În functie de versiunea de echipare, CX-7 facelift poate fi dotat cu sistem de navigare, acesta comunicând cu pasagerii prin noul Multi-Information Display (MID), alaturi de care, în dotarile standard se regasesc si radio CD compatibil MP3, închidere centralizata cu telecomanda, geamuri electrice si aer conditionat automat. În functie de nivelul de dotari doritorii pot beneficia de cruise control, sistem antifurt, senzori de lumina si ploaie, scaune fata încalzite, faruri adaptive bi-Xenon, de tapiterie din piele si de sistemul audio Hi-Fi Bose® cu 8 difuzoare si subwoofer.
Mazda CX-7 facelift se prezinta cu doua motorizari, una noua diesel si cea consacrata pe benzina. Mult asteptatul propulsor turbo MZR-CD 2.2 litri diesel produce 173 CP si un cuplu de 400 Nm, permite accelerarea de la 0 la 100 de km/h în 11,3 secunde si o viteza maxima de 200km/h. CX-7 facelift diesel respecta normele Euro 5 si prezinta un consum combinat de 7,5 l/100 km. La consumul redus contribuie directia asistata electric cu rol si în tinuta de drum semnificativ îmbunatatita a noii versiuni.
Motorizarea pe benzina de 2,3 DISI turbo, de asemenea conforma cu reglementarile Euro 5, dezvolta 260 CP si un cuplu maxim de 380 Nm. Mazda CX-7 facelift pe benzina poate atinge o viteza maxima de 211 km/h si accelereaza pâna la 100 km în 8,2 secunde. Un rol important în reducerea noxelor pentru acest motor îl are catalizatorul unic Mazda care înglobeaza sistemul single-nanotechnology, ce reduce cantitatea necesara de metal pretios.
Preocuparea Mazda pentru mediu se observa si prin sistemul Single Catalytic Reduction (SCR), care reduce semnificativ noxele din gazele evacuate. SCR purifica gazele arse prin pulverizarea de AdBlue®, o substanta apoasa pe baza de uree, în sistemul de evacuare. Acest proces determina o reactie chimica prin care AdBlue® transforma aproximativ 40% din noxe în azot.
Mazda CX-7 facelift mosteneste un pachet complex de elemente de siguranta si adauga noi tehnologii precum sistemul Rear Vehicule Monitoring (RVM), care permite monitorizarea partii din spate a autoturismului si Emergency Stop Signal (ESS), care semnalizeaza autovehiculelor din spate o frânare brusca la viteze mai mari de 50 km/h. Standard, SUV-ul Mazda beneficiaza de asistenta la frânare prin ABS, EBD si EBA si de controlul stabilitatii si al dinamicii prin sistemele DSC si TCS, precum si de sase airbag-uri (frontale, laterale si cortina). De asemenea, în functie de versiunea pentru care opteaza, soferul poate beneficia de senzori de presiune a pneurilor si de camera video pentru deplasarea  sau parcarea cu spatele. Inginerii Mazda au îmbunatatit si tinuta de drum, astfel încât sasiul Mazda CX-7 facelift este cu 5% mai rigid, iar amortizoarele si suspensiile sunt noi.
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *