Lotus Exige Scura produsa in numar limitat

img
Home / Stiri si noutati auto / Lotus Exige Scura produsa in numar limitat

 
 
 
 
Lotus a prezentat cea mai noua creatie a sa, Exige Scura, care urmeaza a fi dezvelita oficial la Salonul Auto de la Tokyo. „Scura” înseamna „întunecat” în italiana, iar motivul pentru care masina a fost denumita în acest fel este destul de clar, având în vedere vopseaua utilizata: „Phantom black” (negru fantoma, n.r.). Din aceasta cauza, automobilul sport aduce cu un avion de vânatoare invizibil, iar modelul destinat pietei din Japonia se va numi Exige Stealth. Potrivit www.worldcarfans.com, Lotus Exige Scura va fi produs într-un numar limitat, de doar 35 de unitati.
„Exige scura este un vehicul care-ti taie rasuflarea, ce ofera o experienta alimentata de adrenalina, si care nu poate trece neobservata pe sosea”, a declarat Luke Bennett, director la Lotus Cars.
La exterior au fost folosite componente usoare, din fibra de carbon. Interiorul este de asemenea „pregatit de atac”, având în vedere designul si ca au fost alese aceleasi materialele care dau un aspect vizual aparte.
Propulsia este asigurata de un motor turbo supraalimentat de 1.8 litri, care dezvolta 191kW (260cp) si 236Nm (174 lb-ft), la 6.000rpm. Puterea este transmisa catre rotile din spate prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu 6 trepte. Printre sistemele întâlnite la aceasta masina se numara Lotus Launch Control si Lotus Traction Control, utilizate si la curse pentru Exige GT3. Automobilul accelereaza de la 0 la 100 în 4,1 secunde iar viteza maxima este de 245 km/h. Exige Scura consuma 8,5 litri la o suta de kilometri si emite 199gr de CO2.
Comenzile pentru noul Lotus încep din 21 octombrie pentru Europa, Coreea de sud, Australia, Africa de Sud, Thailanda, Taiwan, Hong Kong, Singapore, Noua Zeelanda, Indonezia si Malaezia. Pretul european al masinii sport este de 50.420 de euro.
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *