Kia Venga obtine un prestigios premiu pentru design

img
Home / Stiri si noutati auto / Kia Venga obtine un prestigios premiu pentru design

• MPV-ul de segment B a primit premiul iF pentru design de produs
Chiar inainte de a se incepe comercializarea, prevazuta pentru inceputul lui 2010, noua Kia Venga a primit deja unul dintre cele mai prestigioase premii de design din lume.  Premiul iF pentru design de produs recunoaste calitatea designului, dar ia in calcul si alte criterii: calitatea manoperei, nivelul de inovatie si performantele eco. Juriul international a premiat modelul Kia Venga, un MPV compact, care redefineste total profilul conventional al mini-van-urilor.
“MPV-urile de segment B sunt, in mod traditiona, vehicule cumparate din necesitate – sunt masini functionale si practice”, a explicat Peter Schreyer, designer sef la Kia. “Acum, toate aceste sunt pe cale sa se schimbe. Cu noua Venga, am realizat o masina care va raspunde cerintelor de ordin practic ale consumatorilor europeni, fiind in acelasi timp si atragatoare si placuta la condus.
Venga va reaprinde interesul consumatorilor pentru MPV-urile de segment B, stabilind noi standarde pentru aceasta clasa. Prestigiosul premiu pentru design iF este o recunoastere binevenita a succesului strategiei noastre de design.”, a adaugat designerul german, care a condus echipa de creatie a Kia Venga.
De la crearea sa in 1953, premiul iF pentru designul de produs, care se decer-neaza anual, este unul dintre cele mai importante premii internationale pentru ex-celenta in design. Premiul a inceput sa fie acordat la saloanele ‘Die gute Industrieform’ (Design Industrial Bun), initiate de organizatorul de saloane si targuri german Messe Hanovra si este acum una dintre cele mai mari competitii de acest gen din lume. Pentru premiul din 2010 s-au inscris 2.846 de produse, impartite in 16 sectiuni. Kia Venga a castigat categoria “Design pentru Transport”, care include autovehicule, nave, trenuri si avioane.
Ceremonia oficiala a premiilor pentru design iF are loc, traditional, in prima zi a CeBIT, cel mai mare targ mondial de IT. Kia Venga va primi acest premiu pe 2 martie 2010, cand Centrul Expozitional din Hanovra va expune toate produsele castigatoare de premii iF. Expunerea va continua pana in luna august 2010, interval in care sunt asteptati peste 250.000 de vizitatori.
Desenat si realizat in Europa, Kia Venga va fi comercializat cu nu mai putin de 7 variante de motorizare: doua pe benzina si cinci dieseluri, care vor dezvolta puteri cuprinse intre 75 si 128 CP. Cea mai economica versiune, Venga 1.4 CRDi echipata cu sistemul ISG (Idle Stop & Go) va avea emisii de CO2 de doar 117 g/km si un consum mediu de  4.5l / 100 km.
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *