General Motors va renunta la 1200 de dealeri

img
Home / Stiri si noutati auto / General Motors va renunta la 1200 de dealeri

General Motors va renunta la 1200 de dealeri
 
 
 
General Motors va anunta vineri, 15 mai, ca renunta la 1.200 de dealeri, din totalul de 6.200, în cadrul masurilor de restructurare a operatiunilor si de reducere a costurilor, înaintea termenului limita impus de autoritatile americane, care ar putea marca declararea falimentului.
General Motors trebuie sa prezinte pâna la sfârsitul lunii mai un program complet de restructurare a operatiunilor si de reducere a datoriilor, în caz contrar urmând sa intre în faliment.
Masura asteptata vineri ar avea loc la o zi dupa ce compania Chrysler, aflata în faliment, a anuntat ca va renunta la aproape 800 de dealeri din totalul de 3.100, în urmatoarele câteva luni.
Reducerea retelelor de dealeri si concedierile rezultate fac parte din restructurarea industriei auto americane, afectata de recesiunea economica care a dus la scaderea vânzarilor anuale de la peste 17 milioane de vehicule la sub zece milioane de unitati.
Masurile care vor fi prezentate vineri de GM fac parte dintr-un program anuntat anterior si care prevede renuntarea la circa 2.600 de dealeri, în conditiile în care grupul încearca sa diminueze cheltuielile si sa renunte la brandurile neprofitabile Saab, Hummer si Saturn.
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *