General Motors anunta investitii de un miliard de dolari in Brazilia

img
Home / Stiri si noutati auto / General Motors anunta investitii de un miliard de dolari in Brazilia

 
 
 
 
Grupul american General Motors, iesit din faliment saptamâna trecuta, a anuntat, miercuri, planuri de a investi un miliard de dolari, pâna în 2012, în Brazilia, pentru a dezvolta o noua gama de autovehicule destinata pietei din America Latina.
Cea mai mare parte a fondurilor ar urma sa fie investite pentru extinderea uzinei din orasul Gravatai.
Fondurile fac parte dintr-un program de investitii în valoare de 2,5 miliarde de dolari, initiat în 2007.
Constructorul auto american intentioneaza sa dezvolte doua noi modele compact sub brandul Chevrolet si sa creasca capaitatea uzinei din Gravatai la 380.000 de autovehicule pe an.
GM a iesit, vineri, din faliment prin lansarea formala a unei noi companii, care include activele profitabile ale grupului si are ca actionar majoritar statul american.
Statul american controleaza 60,8% din noua companie, 11,7% a revenit executivului canadian, 17,5% sindicatului UAW al angajatilor, iar 10% creditorilor.
Conducerea GM intentioneaza sa restituie împrumuturile contractate pâna în 2015 si sa listeze compania pe piata de capital în 2010.
GM a cheltuit, în ultimii patru ani, lichiditati de 40 de miliarde de dolari si a înregistrat, în aceeasi perioada, pierderi de 80 miliarde de dolari.
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *