Ford Fusion Hybrid si Ford Transit Connect masinile anului la Detroit

img
Home / Stiri si noutati auto / Ford Fusion Hybrid si Ford Transit Connect masinile anului la Detroit

Ford Fusion Hybrid si Ford Transit Connect masinile anului la Detroit
 
 
Ford Fusion Hybrid si Ford Transit Connect au obtinut titlurile de masina, respectiv utilitara anului, la salonul auto de la Detroit, fiind pentru a treia oara, în istoria de 17 ani a premiului, când acelasi producator obtine ambele recunoasteri.
Titlurile au fost acordate de o comisie formata din aproximativ 50 de jurnalisti americani si canadieni specializati în domeniul auto.
Modelul Fusion a fost preferat automobilelor Buick LaCrosse si Volkswagen Golf/GTI, în cazul premiului pentru masini (North American Car Award).
Titlurile au fost acordate de o comisie formata din aproximativ 50 de jurnalisti americani si canadieni specializati în domeniul auto.
În a doua categorie (Truck Award), vehiculul comercial usor Transit Connect a câstigat în fata modelelor de teren Chevrolet Equinox si Subaru Outback.
Producatorii auto folosesc de obicei aceste premii, prezentate la începutul salonului auto nord-american, pentru a-si promova vehiculele.
„În urma cu câtiva ani, am spus ca vrem sa revenim în afaceri cu vehicule de mare calitate, eficiente în privinta consumului de carburanti, tehnologiei si sigurantei”, a declarat Mark Fields, presedinte al Ford în regiunea Americilor.
Ford este singurul din cei trei mari producatori auto americani care nu a declarat falimentul în 2009 si nu a primit ajutor de urgenta din partea guvernului SUA.
Spre deosebire de General Motors si Chrysler, conducerea executiva a Ford nu a mai fost modificata din 2006, când functia de director general al fost acordata fostului sef al Boeing, Alan Mulally.
„Stabilitatea conducerii a fost un mare avantaj în ultimii trei ani”, a declarat John Casesa, manager partener la Casesa Shapiro Group.
Actiunile Ford au crescut cu 55% din noiembrie 2009 si de peste patru ori în 2009, în conditiile în care constructorul auto a reusit sa se descurce fara sprijin guvernamental.
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *