CITROEN Romania partener la Raliul Sibiului

img
Home / Stiri si noutati auto / CITROEN Romania partener la Raliul Sibiului

 
 
 
 
 Citroën Romania a fost si in acest an unul dintre partenerii principali ai Raliului Sibiului, cea mai dura si spectaculoasa etapa pe macadam din Campionatul de Raliuri al Romaniei.
4 masini Citroën C-Crosser au fost folosite de directorul cursei si de membri din echipa de organizare si au parcurs aproape 300 kilometri, dintre care 90,4 kilometri de proba speciala pe macadam. Pentru a face fata celor mai dure probe speciale din competitia interna, cele patru modele Citroën C-Crosser au fost echipate cu pneuri BF Goodrich All Terrain si Michelin 4×4 Synchrone. „Din cei 39 de piloti inscrisi in Raliul Sibiului, doar 19 au ajuns la sosire. Acest lucru spune totul despre duritatea traseului de la Sibiu. Toate cele 4 modele Citroën C-Crosser au parcurs acelasi traseu si au ajuns la sosire fara probleme, ceea ce a fost extrem de important pentru ca de acest lucru depindea securitatea raliului”, a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.
In afara modelului C-Crosser, flota folosita la Raliul Sibiului a fost completata cu modelele: C1, C2, C3, C3 Picasso, C4, C4 Picasso, C4 Grand Picasso si noul Citroën C5 si Citroën C6 , care au fost dedicate invitatilor VIP.
Tot la Raliul Sibiului, Citroën Romania a demarat programul „Raliu Verde” si va planta cate 100 de copaci pentru fiecare editie a Raliului Sibiului. Acest program are ca scop neutralizarea emisiilor de dioxid de carbon produse de masinile de curse. Programul initiat de Citroën Romania impreuna cu organizatorul Raliul Sibiului se va desfasura pentru o perioada de cel putin cinci ani. Un singur copac capteaza, pe durata sa de viata, peste o tona de CO2, ceea ce inseamna ca astfel se absorb toate noxele masinilor inscrise intr-o editie a Raliului Sibiului.
Simon Jean-Joseph, responsabil competitii clienti Citroën Racing, si Philippe Bugalski, pilot de teste Citroën Racing, au fost invitatii speciali la editia din 2009 a Raliului Sibiului. Fostii campioni de raliuri au prezentat oficial noua competitie Citroën Racing Trophy, o competitie dedicata tutuor pilotilor care concureaza pe masini Citroën C2 R2 Max si Citroën C2 R2. Simon Jean-Jospeh si Philippe Bugalski s-au implicat si in campania de strangere de fonduri pentru Fundatia Hospice „Casa Sperantei” Brasov inititiata de organizatorul raliului. Reprezentantii Citroën Racing si-au donat camasile de echipa cu autograf, acestea urmand a fi scoase la lictitatie de catre organizator.
Citroën Romania va fi partenerul oficial al raliului si in 2010, atunci cand Raliul Sibiului va deveni etapa internationala. Raliul Sibiului 2010, programat in perioada 15 – 18 iulie, a fost inclus in calendarul etapelor eveniment al Intercontinental Rally Challenge (IRC), a doua competitie ca importanta, la nivel mondial, in lumea raliurilor.
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *